Više od 2.000 Beranaca vraća tuđe dugove

Akcija „Maestro" ne samo da nije završena, već će u okviru nje biti još dosta posla i za policiju, i za tužilaštvo, i za sudove u ovom gradu
64 pregleda 0 komentar(a)
novac, Foto: Savo Prelević
novac, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.09.2011. 08:28h

Kada je prošle sedmice, za nekoliko dana, beranska policija podnijela tri nove krivične prijave protiv službenika MFI „Agroinvest" iz Berana, bilo je jasno da akcija „Maestro" ne samo da nije završena, već da će u okviru nje biti još dosta posla i za policiju, i za tužilaštvo, i za sudove u ovom gradu. Posljednje krivične prijave podnesene su protiv dva bivša službenika „Agroinvesta", Nikole Pipera i Slobodana Miloševića, kao i Janka Babovića koji je i dalje zaposlen u toj mikrokreditnoj instituciji. Svi oni se, objasnio je jedan službenik policije, terete za krivično djelo zloupotreba službenog položaja u privrednom poslovanju.

"U pitanju su tri kredita koja su obezbijedena bez znanja osoba koje se pojavljuju kao žiranti, odnosno falsifikovanjem dokumentacije. Ukupna šteta samo u ova tri slučaja je 22 hiljade eura" , kazao je izvor "Vijesti" u policiji.

Službenici Odjeljenja za borbu protiv privrednog kriminala akciju „Maestro" započeli su u avgustu prošle godine

Saznanja su upućivala na to da su osumnjičeni počinili krivična djela tako što su kao službenici MFI "Agroinvest" Berane i seoski posrednici za istu instituciju, nakon pribavljanja falsifikovane dokumentacije na fizička lica, koji su bili žiranti nosiocima kredita, iako se nijesu nalazili u radnom odnosu kod firme iz Rožaja ..Security Guard Europen Union", omogućili podizanje novca na ime kredita u čak 45 slučajeva, i pribavljanje protivpravne imovinske koristi u iznosu od 235 hiljada eura.

Opširnije u štampanom izdanju...

Bonus video: