Štab Vasilija Miličkovića podnio krivičnu prijavu protiv Šaranovića, Pešić, Jovićevića i Dautovića

177 pregleda 1 komentar(a)
Vasilije Miličković, Foto: PR Centar
Vasilije Miličković, Foto: PR Centar
Ažurirano: 22.04.2018. 10:10h

Štab Vasilija Miličkovića koji je bio kandidat za predsjednika Crne Gore na izborima 15. aprila podnio je Specijalnom državnom tužilaštvu u Podgorici krivičnu prijavu protiv predsjednika Državne izborne komisije (DIK) Budimira Šaranovića i članova DIK Nataše Pešić, Aleksandra Jovićevića i Mersudina Dautovića, saopšteno je iz Miličkovićevog štaba.

"Na osnovu člana 193a i 416 Krivičnog zakonika a u vezi člana 3 Zakona o specijalnom državnom tužilaštvu i člana 22 Zakona o izboru predsjednika Crne Gore, podnosimo krivičnu prijavu protiv NN LICA (poznato kao Budimir Šaranović), NN LICA (poznato kao Nataša Pešić), NN LICA (poznato kao Aleksandar Jovićević), NN LICA (poznato kao Mersudin Dautović) zbog toga što su 19. aprila 2018. godine, u periodu između 15 i 23:55 časova, u Podgorici, prilikom održavanja Sjednice DIK, svjesni svog djela čije su izvršenje htjeli i svjesni da je njihovo djelo zabranjeno na štetu Crne Gore, zloupotrijebili ovlašćenja koja su im data čime su počinili krivična djela iz člana 193a Krivičnog zakonika Crne Gore i 416 Krivičnog zakonika Crne Gore te člana 22 Zakona o izboru predsjednika Crne Gore", navodi se u saopštenju iz Miličkovićevog štaba.

U saopštenju se dodaje da su predsjednik i članovi DIK u spornom periodu donijeli Odluku o Prigovoru kandidata za Predsjednika Crne Gore Mladena Bojanića na način što us ga odbacili kao nedozvoljen.

"U obrazloženju je navedeno da se isti odbacuje iz razloga što se prigovor Državnoj izbornoj komisiji, saglasno zakonskim odredbama može podnijeti samo protiv odluka opštinskih izbornih komisija. O konkretnom prigovoru opštinske izborne komisije nijesu odlučivale. Prijavljena lica su bila svjesna da na ovaj način nastupa teža povreda prava izbornih prava a i imovinska šteta Državi Crnoj Gori koja će se ogledati u ponavljanju izbornog procesa. Dokaz: - Uvid u saopštenje Državne izborne komisije na zvaničnom web sajtu", piše u saopštenju iz Miličkovićevog štaba.

Oni predlažu da se pred Specijalnim državnim tužilaštvom Podgorica kao stvarno i mjesno nadležnim pozovu prijavljeni kako bi dali izjave.

Bonus video: