Kod Pljevljaka i Podgoričanina pronađen arsenal oružja

Osumnjičeni M.P. i I.R. su, uz krivičnu prijavu sprovedeni Osnovnom državnom tužiocu u Podgorici
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.09.2011. 13:56h

Podgorička policija u saradnji sa kolegama iz Pljevalja oduzela je više komada oružja, municije i eksplozivnih materija i uhapsila M.P. (23), iz Pljevalja i I.R. (33) iz Podgorice, zbog sumnje, da nedozvoljeno držali oružje i eksplozivne materije.

Kako je saopšteno iz Uprave policije 17. septembra na magistralnom putu Podgorica - Kolašin, u mjestu Bioče, policija je zaustavila i kontrolisali vozilo "pežo 205", podgoričkih oznaka, koje se kretalo iz pravca Kolašina, kojim je upravljao I.R. , dok se na mjestu suvozača nalazio M.P., vlasnik vozila.

"Pretresom ispod zadnjeg sjedišta pronađeni su poluautomatska puška "PAP", kalibra 7,62 mm i puška nepoznate marke i modela tzv. "talijanka". Pretresom u plastičnom spremištu ispod upravljača vozila policija je pronašla jednu plastičnu kutiju, koja je sadržala materiju, za koju se sumnja, da je eksploziv. Policija je došla do sumnje, da su pronađeno oružje i materija za koju se sumnja da je eksploziv, M.P. i I.R. namjeravali da prokrijumčare za Podgoricu i da prodaju", navodi se u saopštenju.

Pretres stana u Podgorici koji je iznajmljivao M.P. pronađena je ručna bomba ''BR3 M93 - flash'', 1 komad municije kalibra 7,62 mm za automatsku pušku i jedan komad municije kalibra 9 mm.

Obavljen je i pretres porodične kuće i drugih prostorija, vlasništvo M.P. u selu Orlja - opština Pljevlja i pronađeni su pušku "M48", kalibra 57 mm; dvije vazdušne puške, 142 komada municije, različitih kalibara, štapin dinamita, tromblonski dodatak i 3 komada dimnih uložaka.

"Policija je došla do sumnje, da je M.P. od za sada nepoznatog lica, navodno radi novčanog duga, preuzeo 4 puške i to jednu poluautomatsku tzv "papovku", kalibra 7,62 mm, automatsku pušku, koja nije pronađena, lovački karabin "M48" jednu pušku tzv. "talijanku", kao i određenu količinu eksploziva, municije, dinamita i inicijalnih kapisli", navodi se u saopštenju.

Osumnjičeni M.P. i I.R. su, uz krivičnu prijavu sprovedeni Osnovnom državnom tužiocu u Podgorici.

Bonus video: