Perišić najprecizniji, Herceg Novi ponovo prvak

"Podizao sam formu u posljednje vrijeme, pa iako sam imao kiks na prvenstvu svijeta u Beogradu znao sam da se ovdje mogu umješati u plasman za medalje" rekao je Nikola Perišić
65 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 19.09.2011. 10:58h

Član hercegnovskog streljačkog kluba, reprezentativac Crne Gore Nikola Perišić, novi je prvak države u najatraktivnijoj streljačkoj disciplini - olimpijski trap (glineni golubovi).

Perišić je u konkurenciji 20 najboljih crnogorskih „trapaša” iz sedam klubova, nakon kvalifikacionih pet serija po 25 meta ušao u finale kao prvoplasirani sa 109 pogodaka, samo jedan „golub” ispred Jovice Markovića iz Budve, dok su ostali finalisti Racković i Mrkajić (Herceg Novi), Mitrović (Budva) i Jovetić (Podgorica) zaostajali pet i više meta.

U finalnoj seriji Perišić je pokazao visoku smirenost i preciznost, te već na 18. meti obezbjedio naslov prvaka, tako da je do kraja pogodio izvanrednih 23/25 meta i čak ubjedljivo trijumfovao sa 132 pogotka.

„Podizao sam formu u posljednje vrijeme, pa iako sam imao kiks na Svjetskom prvenstvu u Beogradu znao sam da se ovdje mogu da se umiješam u borbu za medalje. Treba znati da je u Crnoj Gori, pored dva priznata olimpijska kandidata, u disciplini trap konkurencija veoma jaka, ali kako su se stvari odvijale na terenu i samim ulaskom u finale kao prvoplasirani, nisam ispustio priliku da trjumfujem pred svojim navijačima” kazao je Perišić.

U konačnom poretku drugo mjesto je pripalo Markoviću sa 125 pogodaka (108+17). On je loše započeo finalnu seriju i doveo u pitanje uopšte pobjedničko postolje, ali je dobrim finišom ipak zasluženo sačuvao drugu poziciju. Treći sa 124 pogođene mete (103+21) osvojio je Raško Jovetić iz SK Budućnost, koji je ove sezone rezultatima na domaćim takmičenjima i najavio ambicije za medalje.

U ekipnoj konkurenciji, SK Herceg Novi (Mrkajić, Racković, Perišić) je nastavio dominaciju u ovom sportu u našoj zemlji, te četvrtu godinu za redom osvojio naslov prvaka Crne Gore, ovog puta ubjedljivo sa 316 pogodaka.

Drugo mjesto pripalo je ekipi SK Budva (Marković, Stanišić, Boreta) sa 289 meta, dok je iznenađenje priredila ekipa sa najnižim budžetom SK Cetinje (Lipovina, Pravilović, Vujović) osvojivši bronzanu medalju sa 272 pogotka ispred SK Herceg Novi B (269) i ekipe GAMS Cetinje (250) kojima je pripalo 4. i 5.mjesto.

Bonus video: