Tužilaštvo ćuti iako zna da Miljan Mugoša nije pritvaran

Zapisnik o zadržavanju mlađeg Mugoše nije potpisao, kako na dokumentu piše, ovlašćeni policijski službenik (OPS) Goran Stanković, jer toga dana nije bio u smjeni
113 pregleda 0 komentar(a)
Jovović, Mugoša, Foto: Zoran Đurić
Jovović, Mugoša, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 17.09.2011. 13:31h

Ni nakon dvadeset mjeseci od kada je tužilaštvo upoznato sa činjenicom da sin gradonačelnika Glavnog grada Miljan M. Mugoša, nakon napada na glavnog urednika “Vijesti” Mihaila Jovovića, nije sproveden u prostorije za zadržavanje, a da je Zapisnik o zadržavanju falsifikovan, niko iz državnih organa nije reagovao.

Te informacije Osnovnom državnom tužilaštvu (ODT) dao je istraživač kršenja ljudskih prava Aleksandar Saša Zeković, a po preporuci, kako je objasnio, vrhovne državne tužiteljke Ranke Čarapić.

U odgovoru tužioca nema detalja o sprovedenim istražnim radnjama

“ODT u Podgorici sam upoznao sa saznanjem da je zapisnik o zadržavanju lica lišenog slobode u slučaju Mugoše krivotvoren. Prijethodno, o tome sam se konsultovao sa vrhovnim državnim tužiocem, koji me je savjetovao o mogućim koracima koje sam bio dužan preduzeti”, kazao je Zeković.

On je saopštio da je ODT upoznao sa činjenicom da zapisnik o zadržavanju mlađeg Mugoše nije potpisao, kako na dokumentu piše, ovlašćeni policijski službenik (OPS) Goran Stanković, jer toga dana nije bio u smjeni.

“Sugerisao sam da se ostvari uvid u raspored smjena službenika raspoređenih na poslovima u prostorijama za zadržavanje Područne jedinice Podgorica. U odgovoru ODT nema detalja o sprovedenim istražnim radnjama niti da li je pristupljeno grafološkom vještačenju Stankovićevog potpisa”, pojasnio je Zeković.

Stanković je ostao bez posla nakon što je svjedočio o policijskoj torturi nad Aleksandrom Sašom Pejanovićem.

Bonus video: