U grupnoj tuči mladića ranjen Milorad Terzić (19)

Policija još nije utvrdila identitet osobe koja je pucala na Terzića, a tokom noći je saslušano dvadesetak osoba
117 pregleda 0 komentar(a)
pljevlja, skuzi, Foto: Goran Malidžan
pljevlja, skuzi, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 17.09.2011. 14:57h

Devetnaestogodišnji Milorad Terzić ranjen je oko tri sata poslije ponoći ispred kafe-bara "Skuzi" u širem centru Pljevalja.

Policija još uvijek ispituje kako je došlo do njegovog ranjavanja s obzirom da, prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, rana nije nastala od metka.

Mladić je nakon ranjavanja prebačen u Klinički centar Crne Gore gdje se trenutno nalazi na grudnoj hirurgiji i u stabilnom je zdravstvenom stanju.

“Mladić je primljen u jutarnjim časovima zbog ustrelne rane na desnoj strani grudnog koša. Odmah su urađena laboratorijska, ultrazvučna i skenerska ispitivanja. Rana je obrađena, dobio je terapiju i trenutno je stabilan.” kazao je hirurg dr Zoran Terzić.

Sa odjeljenja Intezivne njege Terzić je prebačen na Odjeljenje grudne hirurgije. Dežurni hirurg na hirurškoj klininici KBC-a Terzić, kazao je da je mladićevo stanje sada stabilno, bez ugroženih vitalnih parametara i da je zadržan na posmatranju.

Do pucnjave je došlo tokom svađe dvije grupe mladića na otvaranju lokala u centru grada.

Policija još nije utvrdila identitet osobe koja je pucala na Terzića, a tokom noći je saslušano dvadesetak osoba.

Grupa mladića u kojoj je bio i Terzić pokušala je da uđe u lokal, a u tome ih je spriječila druga grupa koja je bila u lokalu, saznaju "Vijesti". Ulaz u kafić je bio dozvoljen samo osobama sa propusnicama.

Svađa jeste prethodila ranjavanju, ali prema nezvaničnim informacijama “Vijesti” policija još uvijek ne zna od čega je ranjen.

Sumnju da li je, prema riječima našeg izvora, povreda nastala od metka, gelera ili rikošeta, ili nekog drugog projektila utvrdiće istraga i vještačenje. Ranjeni mladić navodno ne sarađuje s policijom, pa se sumnjiči i da je možda povredu dobio samoprovređivanjem.

On se nakon tuče javio u medicinski centar Pljevlja, gdje su mu konstatovane ustrelne rane, nakon čega je transportovan za Podgoricu. Policija je za sada jedino sigurna da je došlo do tuče u kom je učestvovalo više mladića.

Uviđaj je obavio zamjenik tužioca Veljko Đurović.

Prema nezvaničnim informacijama, jedan od vlasnika lokala je Ivan Vuković, sin odlazećeg gradonačelnika Pljevalja Filipa Vukovića.

Bonus video: