Knežević nas pozvao na večeru sa kćerkom, dočekali nas šeici iz Dubaija

Knežević inače, insistira da ga zovu “gospodine predsjedniče”, a oduševljen je i nadimkom Di Kej
1354 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 16.09.2011. 16:19h

Za jednu od voditeljki poznate emisije "Glamur noar" Oliveru Čolović uslijedilo je pomalo naporno četvoročasovno ispitivanje u Osnovnom sudu, za koje vrijeme je morala da se sjeti kako ju je “gospodin predsjednik” Duško Knežević diskriminisao, vršio mobing nad njom, polno diskriminisao, sprovodio netransparentnu radnu atmosferu...

Ona je sa koleginicama Milicom Mrković i Jelenom Filipović u aprilu podnijela tužbu u kojoj od bivšeg poslodavca direktora Atlas televizije Duška Kneževića traže i obeštećenje od 75.000 eura zbog izbjegavanja obaveza iz radnog odnosa.

Ćolović je pred sudijom podgoričkog Osnovnog suda Miodragom Pešićem ispričala između ostalog da je radila bez ugovora, prekovremeno, i da je, kao i većina zaposlenih u toj televiziji, bila često pod strahom od otkaza.

Kako kaže Čolović, izvršna direktorica televizije Tatjana Obradović je često imitirala voditeljke

Kako kaže Čolović, izvršna direktorica televizije Tatjana Obradović je često imitirala voditeljke, a kolegama pričala da je njenom suprugu muka od njihovih nogu kada ih vidi “na plazmi dva sa dva”.

Neprijatni prijemi

Ona desnu ruku” Kneževića Melihu Ramusović, kreativnog direktora u toj kući, smatra nekim ko daje lažna obećanja i sprovodi naređenja Kneževića.

Čolović se sjeća i da je bilo, između više “neprijatnih” prijema na koje su bile pozvane navodno da rade, ostajale bez planiranih izjava i intervjua. Zbog toga, kako kaže, je sumnjala u motive zbog kojih su im izdata naređenja da prisustvuju takvim događajima.

“Osjećale smo se kao dio scenografije. Bile smo prisutne na prijemima od Vile Atlas, Miločer, restorana Dalija, koji nijesu imali radnu atmosferu. Meliha je panično dijelila naše vizitkarte gostima. A zbog načina na koji su me posmatrali osjećala sam se kao seksualni objekt”, kazala je Čolović.

Šeici umjesto kćerke

Ona se sjeća i večere u Beogradu sa šeicima iz Dubaija, na koju ih je Knežević pozvao, rekavši da će biti sa kćerkom. Kada su došle, tvrdi, tu su bila još dva šeika i doktor iz inostranstva. Zvali su ih u njihovu zemlju, a poslali bi im i avion.

“Kao žena znam da razlikujem da li me neko zove zbog poslovnog angažmana ili zbog druženja”, kazala je Čolović i dodala da su pod izgovorom sve tri napustile taj skup.

Ona je, odgovarajući na pitanja Kneževićevog advokata Zorana Piperovića zašto nijesu odmah kazale šta im je tačno bilo neprijatno i zašto nijesu odmah ustale i da li su ipak prvo večerale, kazala da ne zna zašto su oni sebi dali toliko slobode “osim ako ih prethodno Knežević nije obavijestio da su one njegovi radnici, kolege i profesionalci”.

To ih je, kaže, začudilo, jer je on bio tamo sa starijom kćerkom.

“Pa i mene čudi da jedan šeik, koji može sve da ima, na sred večere udari u manite”, prokomentarisao je Piperović.

"Gospodin predsjednik", "Di Kej", "Zvezde Atlas televizije", "Glamurke"...

Knežević inače, tvrdi, insistira da ga zovu “gospodine predsjedniče”, ali je i oduševljen nadimkom koji je neko smislio iz fore Di Kej.

Čolović ga je ipak uvijek oslovljavala sa “gospodine Kneževiću” i njihov odnos je bio krajnje poslovan.

On je voditeljke zvao “zvezde Atlas televizije”, dok je Obradović, kako kaže Čolović, za njih koristila nadimak “Glamurke” koji ona nije doživljavala prijatno.

Filipovićka i Markovićka će svoje iskaze dati u oktobru, za kada je zakazan nastavak suđenja.

Galerija

Bonus video: