Zašto Fejzić nije apelovao na Kalića da se preda?

Kačar nije mogao da odgovori ni na pitanje da li je Kalić ikada donirao rožajsku ili Islamsku zajednicu Crne Gore
0 komentar(a)
Rifat Fejzić, Foto: Beća Čoković
Rifat Fejzić, Foto: Beća Čoković
Ažurirano: 16.09.2011. 07:40h

Direktor podgoričke madrese Rahman Kačar podržao je apel reisa Islamske Crne Gore Rifata Fejzića kojim je tražio da se Amina Kalić pusti iz pritvora kako bi bila uz svoje četvoro djece.

Amina i njen djever Mersudin uhapšeni su 27. jula zbog pranja novca stečenog od prodaje droge i od tada se nalaze u pritvoru, dok je njen suprug kontorverzni Rožajac Safet Kalić u bjekstvu.

"Da ima ta kopča između majke i djece"

Fejzić se pridružio apelu za puštanje na slobodu Amine Kalić, “majke četvoro maloljetne djece koja su, usljed poznatih okolnosti, ostali bez brige i pažnje oba roditelja”.

“Institucija koju vodim, a i ja lično, zalažemo se za jačanje pravne države i njenih institucija i zakonito i pravično postupanje prema svim građanima. Međutim, smatramo da i u sudskim procesima i istragama, ipak, treba voditi računa o ljudskim sudbinama, pogotovo kada su u pitanju maloljetna djeca koja ničim nijesu zaslužila da ispaštaju zbog moguće ili pretpostavljene krivice njihovih roditelja“, navodi se u saopštenju Fejzića.

Fejzić nije odgovarao na brojne pozive “Vijesti” niti na mejl u kojem su mu postavljena pitanja

Fejzić ocjenjuje da su djeca prije odluke suda, tokom istražnog postupka, osuđena da odrastaju prepuštena sama sebi, da budu bez roditeljske pažnje, majčine brige, toplog zagrljaja koji su tako potrebni svakom djetetu, ma kako se ono zvalo ili ma kome pripadalo.

“Reisa podržavamo u svakom pogledu. Smatramo da je on kompetentan da zna i da procijeni kada treba da se oglasi i kada šta treba da saopšti. On se priključio svojim sugrađanima u ovom apelu i nije tražio nikakvu oslobađajuću presudu, već jednostavno da se majka malo posveti djeci, da ima ta kopča između majke i djece a da se sudi pravedno”, rekao je Kačar.

Pitajte reisa

On nije umio da objasni zašto onda Fejzić nije apelovao na oca djece Safeta Kalića za kojim je raspisana potjernica da dođe, eventualno na sebe preuzme odgovornost i na taj način pokuša da Aminu vrati djeci.

5.000 Rožajaca potpisalo je peticiju za puštanje na slobodu Amine Kalić

On nije mogao da odgovori ni na pitanje da li je Kalić ikada donirao rožajsku ili Islamsku zajednicu Crne Gore, kao ni na pitanje o tome da li su se crnogorski reis ili Islamska zajednica oglašavali povodom djece čije je živote upropastila droga, ili majki koje su zbog droge izgubile djecu.

“To bi trebalo da pitate reisa, a mi stojimo iza njega”, rekao je Kačar.

Fejzić juče nije odgovarao na brojne pozive “Vijesti” niti na mejl u kojem su mu postavljena pitanja na koja Kačar nije imao odgovor.

Poslije hapšenja Amine Kalić oko pet hiljada Rožajaca potpisalo je peticiju za njeno puštanje na slobodu, ali bjelopoljski Viši sud to nije uzimao u obzir

Bonus video: