SAZNAJTE

Zašto vas još nije zaprosio?

Mnogi muškarci očekuju da će doživjeti 80, a to u njihovoj glavi zvoni i da će morati nositi se s istom ženom pedesetak godina. A to može biti vrlo monotono.
51 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 15.09.2011. 17:41h

U vezi ste sa njim već dugo i čini vam se da sve idealno funkcioniše, ipak on vas još nije zaprosio. Evo nekih razloga zbog čega on to još nijen uradio:

-1- Brak njegovih roditelja nije bio dobar

Odnos kakav su imali naši roditelji utiče na viziju veze. Ako su roditelji vašeg dečka imali vrlo neugodan brak, svađa je ono na što on pomišlja kada se izgovori riječ brak. Zbog toga nije rijetkost da muškarci prekidaju vezu kada dođe do tačke da treba da se ženi.

-2- Usredsređen je na karijeru

Mnogi muškarci misle kako prije braka moraju imati sve i pokušavaju srediti sve financije i dobiti visoki položaj u karijeri prije prosidbe.

-3- Boji se dosade

Mnogi muškarci očekuju da će doživjeti 80, a to u njihovoj glavi zvoni i da će morati nositi se s istom ženom pedesetak godina. A to može biti vrlo monotono.

-4- Ne voli vjenčanja

Mnogi muškarci na cijelu industriju oko vjenčanja gledaju kao na izvlačenje novaca,  pa im nimalo nijesu privlačne žene koje se uzbuđuju gledanjem skupih vjenčanica i sl.

-5- Ne želi da bude otac

Ako muškarac nije siguran želi li biti otac, vjerovatno će odbijati i brak.

-6- Nije „proživio“ dovoljno

Iako su najčešće svjesni da su jedva „ulovili“ i vas, mnogi muškarci smatraju otužnim ideju da će s istom ženom spavati ostatak života.

-7- Boji se da će se morati odreći svojih snova

Mnogi viđaju svoje prijatelje koji se ožene, kupe stan na kredit, dobiju djecu,  pa sljedećih 30 godina se moraju odreći svih svojih snova. Možda se boji da će se to i njemu dogoditi.

-8- Boji se da će vas brak promijeniti

Mnogo se priča o tome kako se žene nakon braka mijenjaju i fizički i psihički, a takve priče mu vjerovatno tjeraju strah u kosti.

Preporučujemo za Vas