Uhapšen Č.M. (61) iz Kotora osumnjičen da je strancima davao drogu

On je primjećen kako jednom od njih daje pvc zamotuljak, za koji se posumnjalo, da sadrži opojnu drogu
65 pregleda 0 komentar(a)
Kotorska svakodnevnica, Kotor, Foto: Anto Baković
Kotorska svakodnevnica, Kotor, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 15.09.2011. 16:28h

Službenici kotorske policije, Filijale za borbu protiv droge uhapsili su i podnijeli krivičnu prijavu Višem državnom tužiocu u Podgorici, protiv Č.M. (61) iz Kotora, zbog osnovane sumnje, da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je, postupajući po ranijim saznanjima, 08. septembra 2011. godine, oko 12,00 časova, na ulazu u Stari grad- Kotor, primjetila Č.M. dok je, sumnja se, uzimao novac od dva italijanska državljanina, a nakon 5 minuta on je primjećen kako jednom od njih daje pvc zamotuljak, za koji se posumnjalo, da sadrži opojnu drogu.

“Kontrolom u luci Bar, utvrđeno je da su lica koja su se tog dana sastala sa Kotoraninom Č.M., italijanski državljani G.P. i A.R., za koje se sumnja, da su članovi posade jednog putničkog italijanskog broda i tom prilikom kod G.P. je pronađen pvc zamotuljak koji mu je, kako se sumnja, prethodno dao Č.M”, saopštili su iz Uprave policije.

Analizom je utvrđeno, kako su saopštili, da je u tom zamotuljku bilo preko 12 grama opojne droge marihuane, koja je oduzeta i biće poslata u Forenzički centar, radi daljih analiza.

PVC zamotuljci za strance

Kriminalističkom obradom, policija sumnja da je Č.M., dva puta i to prvog i osmog septembra ove godine, pomenutim italijanskim državljanima prodao manju količinu marihuane, za ukupni novčani iznos od 100 eura, čime je počinio krivično djelo za koje se sumnjiči.

O događaju je upoznat Viši državni tužilac u Podgorici, kome je osumnjičeni sproveden uz krivičnu prijavu.

“Protiv italijanskog državljanina G.P., kod koga je pronađen pvc zamotuljak sa materijom, za koju se sumnja da je marihuana, podnijeta je prekršajna prijava shodno Zakonu o sprječavanju zloupotrebe droga i on je od strane Područnog organa za prekršaje u Kotoru, kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 500 eura”, saopštila je policija.

Bonus video: