Počelo suđenje Zagoričanima zbog nasilničkog ponašanja: Okrivljeni oprašta žrtvi!

Vešović je ispričao verziju događaja koja podsjeća na onu iz optužnice
557 pregleda 0 komentar(a)
pucnjava, cosak, Foto: Boris Pejović
pucnjava, cosak, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 15.09.2011. 15:33h

Zagoričani Miloš Šaković (24) i Nikola Marković (25) u sudu nijesu priznali krivicu za nasilničko ponašanje nad Mišom Vešovićem, dok je treće optuženi Nebojša Marković (23) priznao, ali i dodao da “oprašta“ oštećenom zbog izjava pred sudom.

U podgoričkom Osnovnom sudu, pred sudijom Majom Zeković zbog izmjena Zakona o krivičnom postupku, počelo je ponovno suđenje mladićima optuženim za nasilničko ponašanje.

Osnovno državno tužilaštvo sumnjiči ih da su u septembru prošle godine, u naselju Zagorič, u grupi, nasilnički, drsko i bezobzirno ugrozili spokojstvo građana i remetili javni red i mir, jer su navodno svojim kolima prepriječili put Vešoviću.

“Ali ja sam danas u odličnim odnosima s Vešovićem”, kazao je Nebojša

“Nakon toga je vozilu u kojem se nalazio oštećeni prišao okrivljeni Šaković držeći pištolj u ruci i obratio mu se riječima: “Izađi iz kola majku ti je*em, sad ću da te ubijem””, stoji u optužnici. Nakon toga su prišli braća Marković, sa pištoljima. Nakon što je Vešović izašao iz vozila njih trojica su ga pištoljima izudarali po glavi.

Nebojša je kazao da priznaje da se potukao sa Vešovićem, a da su ih druga dvojica okrivljenih razdvajali.

“Ali ja sam danas u odličnim odnosima s Vešovićem”, kazao je Nebojša. Za Vešovića njihovi odnosi su “nikad gori”.

"Nijesmo se gledali"

Nebojša je odgovarajući na pitanje sudije Zeković da li je imao kakvog kontakta sa Vešovićem nakon prošlog pretresa, kada su se u maju sreli u sudnici, kazao da su imali jedan nesporazum “koji su izgladili”.

“Nijesmo se gledali, osim njegovih izmišljanja i lažnih prijavljivanja"

Nebojša je uhapšen 22. jula zbog sumnje da je tog dana pokušao da ubije Vešovića, sasuvši kišu metaka na njega dok je ovaj sjedio u piceriji “Ćošak”. On se od tada nalazi u pritvoru, a u toku je istraga u Višem sudu zbog sumnje na pokušaj ubistva.

Isto pitanje sudija je ponovila i Nikoli Markoviću.

“Nijesmo se gledali, osim njegovih izmišljanja i lažnih prijavljivanja. Samo smo se jednom mimoišli kolima, ja nijesam ni vidio njega a prijavio me da sam vadio pištolj. To nema veze sa životom”, kazao je Marković. On je uhapšen 31. jula, po prijavi Vešovića.

Vešović je ispričao verziju događaja koja podsjeća na onu iz optužnice. Razliku sa ranijim iskazom opravdao je time što je tada bio u dobrim odnosima sa optuženima.

"Kako ima obraza da laže sud"

Šaković ipak nije mogao da vjeruje “što priča ovaj čovjek i kako ima obraza da laže sud”, a pitanja za Vešovića nije imao “jer mu se ne bi živ obratio”. Nebojši su bile smiješne izjave Vešovića, a Nikola mu je ponudio pomoć.

"Najbolje bi bilo da se sebi posvetite i sredite svoj život"

“Sad mi ga je stvarno žao. Mislim da ovome momku treba liječenje. Ja sam spreman da mu pomognem da se izliječi i da mu oprostim. Ovo što on priča može samo da priča bolestan čovjek”, kazao je Nikola Marković.

Sudija je reagovala riječima da bi bilo sjajno da on pomogne prvo sam sebi.

“Pričali smo već. Najbolje bi bilo da se sebi posvetite i sredite svoj život. Da ostavite jedni druge na miru, ali to je sve bilo uzalud vama”, kazala je sudija Zeković, koja je i prethodnog puta pokušala da urazumi mladiće, nakon čega su uslijedile pucnjave i privođenja zbog pomenutih konflikta.

Iz izvoda kaznene evidencije vidi se da je Šaković kažnjavan za ubistvo i tešku krađu, kao i Nikola Marković.

Oko 20 mladića iz podgoričkog naselja Zagorič je htjelo da prisustvuje suđenju, ali im sudsko obezbjeđenje to nije dozvolilo.

Ispred zgarde suda je, takođe, bilo primjetno pojačano policijsko obezbjeđenje.

Bonus video: