Frljićev “Leksikon YU mitologije” premijerno na festivalu u Ljubljani

Nakon premijere u Ljubljani, predstava će premijerno biti izvedena i u Crnogorskom narodnom pozorištu
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.09.2011. 12:42h

Podgorica - Predstava “Leksikon YU mitologije” u režiji Olivera Frljića, premijerno će biti izvedena večeras u Cankarjevom domu u Ljubljani, u okviru festivala Ex Ponto.

Crnogorsko narodno pozorište je koproducent Frljićeve predstave kojom će biti otvoren 18. Ex Ponto u Ljubljani.

Izvršni producent „Leksikona YU mitologije“ je NETA (Nova evropska teatarska akcija), a koproducenti teatri iz 6 zemalja: Crnogorsko narodno pozorište, Festival Ex Ponto iz Ljubljane, Istarsko narodno pozorište iz Pule,Teatar Kombetar i Kosoves iz Prištine, Mali dramski teatar iz Bitolja i Kulturanova iz Novog Sada.

Predstavu je režirao Oliver Frljić, dramaturg je Jasna Žmak, koreograf Rosana Hribar, scenograf Borut Bučinel, kostimograf Sandra Dekanić, muziku potpisuje „Foltin“ (Branislav Nikolov, Pece Trajkovski, Goce Jovanoski, Marjan Stančić), producent je Damir Domitrovič. U predstavi igraju: Miha Nemec, Maja Nemec, Joana Popovska, Bajrush Mjaku, Gresa Pallaska, Mišo Obradović, Helena Minić i Ljuma Penov.

Nakon premijere u Ljubljani, predstava će premijerno biti izvedena i u Crnogorskom narodnom pozorištu, u toku ove pozorišne sezone.

Na ovogodišnjem Ex Pontu biće izvedena još jedna predstava Crnogorskog narodnog pozorišta – „Revizor“, N.V.Gogolja, u režiji Veljka Mićunovića. Predstava će biti izvedena u subotu 17. septembra u Slovenskom mladinskom gledališču.

Na 18. Ex Pontu, od 16. do 25. septembra, biće izvedeno 16 predstava iz Slovenije, Poljske, Češke, Hrvatske, Bugarske, Makedonije, Kosova, Mađarske, Austrije, Rumunije i Crne Gore, na različitim lokacijama u Ljubljani.

Bonus video: