Britanska komedija se bavi istorijom vibratora

Novo električno pomagalo postalo je pravi hit, a mladi ljekar stiče armiju obožavateljk
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.09.2011. 11:35h

Britanska komedija Hysteria, čija je premijera na filmskom festivalu u Torontu, ima neobičnu temu - seksualna pomagala. Naime, projekat rediteljke Tanje Veksler je romantična priča o izumu vibratora smještena u viktorijanskoj Engleskoj.

Zvijezde filma za koji je nedavno objavljen trejler su Megi Džilenhal, Hju Densi, Džonatan Prajs, Rupert Everet i Felisiti Džouns. Sniman je u Londonu i Luksemburgu.

Glavni junak je Mortimer Grenvil, mladi doktor koji je sit srednjovjekovnih metoda svojih kolega. Počinje da radi za doktora Dalrimplija koji ženske bolesti liječi “ručnom masažom”.

U puritanskom viktorijanskom razdoblju žene koje su patile od stresa, nesanice, glavobolje i ostalih problema, uglavnom su dobijale dijagnozu “ženske histerije”.

Inovativni Grenvil je otišao korak dalje od “masaže” i, uz pomoć prijatelja Edmunda, šminkera koji se zanima za elektricitet, izradio prvi vibrator.

Novo električno pomagalo postalo je pravi hit, a mladi ljekar stiče armiju obožavateljki.

Problem nastaje kada se zaljubi u Šarlot, kćerku doktora Dalrimplija. Hoće li i njoj trebati “terapija”, vidjećemo kada film stigne u bioskope, a to se očekuje do kraja godine.

Bonus video: