Policija bez poziva koji bi pomogli rasvjetljavanje ubistva Ljuba Jovanovića

Nagrada od 20.000 eura biće isplaćena za svaku informaciju, koja bi dovela do rasvjetljavanja neriješenih ubistava u Crnoj Gori
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.09.2011. 08:14h

Nakon što je Uprava policije u ponedjeljak objavila da će dati nagradu od 20.000 eura za svaku informaciju, koja bi dovela do rasvjetljavanja ubistva košarkaša Ljubomira Jovanovića, još se niko nije javio sa dobrim podatkom koji bi pomogao policiji da nakon dva i po mjeseca riješi ovaj zločin.

Policija je tog dana osim raspisivanja nagrade javnosti prezentovala i snimak, koji je zabilježila kamera u kazinu "Lutrije Crne Gore" na Cetinju, u vrijeme kada je maskirani pljačkaš ušao u drugi dio kockarnice gdje su bili radnik i petorica mladića, među kojima i košarkaš.

"Bilo je nekih poziva, ali se niko nije javio sa nekim novim dobrim podatkom ili sumnjom koji bi nam poslužili kao trag da dođemo du ubice", rečeno je "Vijestima" u Upravi policije.

Na snimku koji traje 15 sekundi se vidi trenutak kako naoružani pljačkaš sa kapuljačom na glavi utrčava u kazino i sa pištoljem okrenutim ka rulet stolu dolazi do pulta, gdje desnom rukom udara radnika. Nakon toga on otima novčanik, a držeći sivi niklovani pištolj u lijevoj ruci pogurenim korakom istrčava iz tog dijela kazina u predsoblje...

Na snimku se vidi i kako mladići, među kojima i Jovanović, podignutim rukama jedna po jedan izlaze i sale za igru, ali se ne vidi i trenutak kada ubica u strahu puca na košarkaša, koji mu je zasmetao na izlaznim vratima kazina.

No i pored toga što u prva dva dana nakon objavljivanja snimka iz kazina nema pomaka u istrazi, policija je ponovo pozvala građane da pomognu.

“Pozivamo građane, koji posjeduju korisne informacije i za koje će im, ukoliko dovedu do rasvjetljavanja krivičnih djela, biti isplaćena nagrada od 20.000 eura, da pozovu broj telefona 067 189 027, svakog dana od 9 do 22 časa. Pozivom na ovaj broj građani će ostvariti kontakt sa ovlašćenim policijskim službenikom, a Uprava policije garantuje im anonimnost. Takođe, građani pomenute korisne informacije Upravi policije mogu dati i na drugi način, prema sopstvenim procjenama, i lično”, ponovila je Uprava policije u jučerašnjem saopštenju.

Novčana nagrada od 20.000 eura biće isplaćena za svaku informaciju, koja bi dovela do rasvjetljavanja drugih neriješenih ubistava, počinjenih u Crnoj Gori.

Video snimak razbojništva u kojem je ubijen član B reprezentacije Crne Gore Ljubo Jovanović možete pogledati ovdje.

Bonus video: