"Milena & druge društvene reforme" u Gradskoj knjižari

Knežević, koja je već neko vrijeme kolumnistkinja “Arta”, kroz roman “Milena i druge društvene reforme” opisuje crnogorsku realnost 90-tih
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.09.2011. 16:14h

Roman "Milena i Druge društvene reforme” Olje Knežević biće predstavljen u četvrtak 15. septembra u Gradskoj knjižari sa početkom u 20 sati.

O romanu koji je izašao u ediciji “Vijesti” “Savremeni roman”, govoriće pisac Balša Brković, književni kritičar Marinko Vorgić i autorka.

Knežević, koja je već neko vrijeme kolumnistkinja “Arta”, kroz roman “Milena i druge društvene reforme” opisuje crnogorsku realnost 90-tih, ali i i život onih koji su od nje pobjegli u London.

"Mogla bi to biti neka djevojka, Crnogorka, koju sam ja, autorka, mogla sresti u Londonu"

“Milena i druge društvene reforme” je prvi roman Kneževićeve.

"‘Milena & druge društvene reforme’ moj prvi roman, fikcija je, nije memoar. Ton romana jeste intimistički, jer pisan je u prvom licu, događaji su posmatrani iz Mileninog ugla, ispričani njenim glasom koji može podsjećati na moj, ali ona nije ja.

Mogla bi to biti neka djevojka, Crnogorka, koju sam ja, autorka, mogla sresti u Londonu, i koja mi je mogla pričati o sebi, zašto je i ona u Londonu, kako je tu dospjela. Njena je pripovijest ono što sam htjela reći o Crnoj Gori, o prisilnim napuštanjima nesređenih domovina, traženju mjesta pod suncem", kazala je u intervjuu za “Vijesti” Knežević, povodom objavljivanja romana.

Bonus video: