Promocije nove zbirke poezije Mladena Lompara: Mit o izgubljenim dodirima

“\'Mit o izgubljenim dodirima\' doima se kao rendgen probranih, do sada zatomljenih uspomena pisca"
83 pregleda 0 komentar(a)
Mladen Lompar, Foto: Montenegrina.net
Mladen Lompar, Foto: Montenegrina.net
Ažurirano: 14.09.2011. 16:28h

Književno veče Mladena Lompara “Mit o izgubljenim dodirima”, biće održano 15. septembra u Biljardi na Cetinju, sa početkom u 20 sati.

“Mit o izgubljenim dodirima” je naziv Lomparove najnovije zbirke koja je objavljena u izdanju Otvorenog kulturnog foruma sa Cetinja.

“'Mit o izgubljenim dodirima' doima se kao rendgen probranih, do sada zatomljenih uspomena pisca koji s lakoćom svoje teme pretvara u univerzalne. Kao kroz skrovite odaje, kojima su hodali različiti usudi, Lompar nas vodi kroz sjećanja, kroz albume koji odaju načine i količine ljudskih nesreća.

Na književnoj večeri će, pored Lompara, govoriti i Pavle Goranović i Aleksandar Bečanović

Ta iznenadna i tužna izložba oslikava život jednog grada koji postoji tek u uspomeni, jedne prošlosti koju jedino riječi mogu da ožive”, zapisao je književnik Pavle Goranović.

Lompar je rođen na Cetinju 1944. godine. Završio je Filozofski fakultet u Beogradu. Objavio je preko dvadeset knjiga poezije. Predsjednik je Crnogorskog PEN centra, potpredsjednik Dukljanske akademije nauka i umjetnosti i član Matice crnogorske i Crnogorskog društva nezavisnih književnika.

Glavni i odgovorni je urednik časopisa “Ars”. Dobitnik je brojnih nagrada.

Na književnoj večeri će, pored Lompara, govoriti i Pavle Goranović i Aleksandar Bečanović. Stihove će čitati glumica Bojana Knežević, uz muzičku pratnju Dijane Lompar na flauti.

Bonus video: