Požar u Katunskoj nahiji ostavio 150 domaćinstava bez struje, kuće ugrožene

Komandir cetinjskih vatrogasaca Peđa Moštrokol, kaže da da je požar velikih razmjera, i zahvatio je površinu veću od 10 kilometara
78 pregleda 0 komentar(a)
Požar Katunska nahija, Foto: Danijela Lasica
Požar Katunska nahija, Foto: Danijela Lasica
Ažurirano: 14.09.2011. 13:01h

U požarima koji su zahvatili područje Katunske nahije, odnosno sedam tamošnjih sela, Čevo, Papratni Do, Krajnji Do, Velestovo, Tisovac, Kobilji Do, Ćeklići, izgorjeli su drveni stubovi na distributivnoj mreži, tako da je oko 150 domaćinstava ostalo bez struje.

Kako je saopšteno iz Elektroprivrede Crne Gore, dalekovod Čevo – Bata – Kobilji Do i 18 trafostanica ostali su bez napona.

Nakon što danas procijene štetu, ekipe ED Cetinje će već u četvrtak, kada bude bezbjedno, početi sa radovima na sanaciji oštećenja, a uspostavljanje normalnog napajanja električnom energijom potrošači mogu očekivati najranije za 48 sati.

Požari su ugrozili snabdijevanje električnom energijom i na području kolašinske opštine.

Niskonaponska mreža je oštećena uslijed pada nagorelog rastinja na kablove dalekovoda Manastir Morača - Crkvine, zbog čega je bez napajanja električnom energijom ostalo je oko 200 domaćinstava u selima Crkvine, Žirci, Pčinja, Ravni i Moračka Bistrica.

Prema prvim procjenama oštećeno je 230 metara dalekovoda, pet stubova distributivne mreže, a osam trafostanica je bez napona.

Radovi ekipa ED Kolašin na sanaciji oštećenja su otežani zbog nepristupačnosti terena, ali će nastojati da potrošačima obezbijede uredno snabdijevanje električnom energijom najranije za 24 sata.

Požar na području Katunske nahije, bukti već danima, i kompletna vatrogasna jedinica Cetinje je na terenu.

Komandir cetinjskih vatrogasaca Peđa Moštrokol, kaže da da je požar velikih razmjera, i zahvatio je površinu veću od 10 kilometara, a jak vjetar otežava njegovo gašenje.

Moštrokol kaže da je i dalje u opasnosti određen broj kuća, jer vjetar nosi vatru prema njima, zbog čega su vatrogasci primorani da ih konstantno brane

Bonus video: