Ivan Delić svjedočio o ubistvu Nikšićanina Gorana Pejovića

Iz Tužilaštva je potvrđeno da je saslušanje Delića obavljeno po njihovom zahtjevu i da su zatražili saslušanje i ostalih očevidaca tog zločina
2079 pregleda 0 komentar(a)
Ivan Delić, Foto: Savo Prelević
Ivan Delić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.09.2011. 17:24h

Budvanin Ivan Delić saslušan je pred istražnim sudijom Miroslavom Bašovićem Višeg suda u Podgorici kao svjedok ubistva Nikšićanina Gorana Pejovića koji je ubijen ispred budvanskog kafe bara "Palma" u avgustu 2008, javila je televizija Vijesti.

Iz Tužilaštva je potvrđeno da je saslušanje Delića obavljeno po njihovom zahtjevu i da su zatražili saslušanje i ostalih očevidaca tog zločina.

Prilikom dovođenje Delića zgradu Suda je obezbjeđivao veliki broj pripadnika inspektora u civilu područne jedinice Podgorica kao i veći broj uniformisanih policajaca.

Povezivan sa više ubistava

Delić je dovođen u vezu sa ubistvom bivšeg saveznog ministra unutrašnjih poslova SRJ Pavla Bulatovića u Beogradu, a roditelji Marije i Darija Šurine optuživali su ga da je učestvovao u njihovom ubistvu.

Kao svjedok je saslušavan i povodom ubistva Aleksandra Bulatovića 2003. godine u Amsterdamu.

Srpski mediji su objavili da je član takozvanog "Zemunskog klana" Sretko Kalinić svjedočio je kako je Delić bio prava meta ispred budvanskog kafe-bara „Palma“, kada je 11. avgusta 2008. greškom stradao Nikšićanin Goran Pejović (28).

Delića je su pokušali da ubiju nepoznate osobe i na prevoju kod Trojice, iznad Kotora, i na Svetom Stefanu.

Delić je bliski rođak Ivana Šćepanovića koji je početkom godine ubijen u Budvi.

Bonus video: