Turković: Policajac me je tukao na ulici

Turković je 28. juna, imao manji sukob sa sugrađaninom u centru Mojkovca. Na njegov poziv, došao je policajac
71 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 14.09.2011. 06:58h

Mojkovčanin Srđan Turković (25) podnio je bjelopoljskom Osnovnom sudu optužni predlog protiv službenika Uprave policije Mirčete Pantovića i Dragomira Vučinića zbog krivičnog djela zlostavljanje.

O radu državnih organa i o svom slučaju, kako je najavio, obavijestiće i Evropski sud za ljuska prava u Strazburu.

"Tamo me je opet izudarao. To su vidjele i neke njegove kolege. Niko nije reagovao"

"Rekao sam mu: Idite vi, ja ću za vama. On se na to okrenuo i počeo da me udara, odmah, tu na ulici. Poslije me je bacio na tlo i udarao nogama", priča Turković.

Podlivi i oguljotine

Zatim je, tvrdi, Pantović pozvao još jednog kolegu nakon čega su ga poveli u stanicu.

"Tamo me je opet izudarao. To su vidjele i neke njegove kolege. Niko nije reagovao", kazao je Turković.

On tvrdi da ga je zatim Pantović odveo u službu Hitne pomoći u Mojkovcu.

U izvještaju ljekara HMP stoji da je Turković primljen u 19.30 časova, konstatovano je više povreda, podliva i oguljotina, preporučeno nekoliko medikamenata, a na kraju izvještaja stoji "opservacija 24 časa".

Zauzvrat, dobio je prijavu za napad na službeno lice.

Ako smo narušavali javni red i mir, ja i M. B. zašto sam samo ja priveden, pita Turković

Zamjera tužiocu

Njegovu krivičnu prijavu protiv policajaca zbog zlostavljanja i nanošenja lakih tjelesnih povreda tužilaštvo je odbacilo “jer ne postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni izvršili prijavljena krivična djela, niti drugo krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti”.

U svojoju tužbi Turković se osvrnuo na reakciju tužilaštva.

“Zamjeram tužiocu što nije saslušao i mog druga koji je bio sa mnom. Saslušao je policajce koje teretim i druge svjedoke sa kojima sam se svađao i one sa kojima nijesmo u dobrim porodičnim odnosima. Tužilac nije uzeo u obzir medicinsku dokumentaciju Doma zdravlja i Kliničkog centra. Tužilac je trebalo da traži listing poziva i da utvrdi ko je i sa kog broja zvao policiju i tako bi došao do činjenice koje bi ukazala na namještanje i pokušaju da se ja prikažem kao nasilnik, a policajci zaštite”, stoji u tužbi Turkovića.

On dodaje da su se on i M. B. svađali, a da je tužilac mogao da se raspita da li je pokrenula prekršajni postupak protiv M. B., kao što je protiv njega.

Turković tvrdi da M. B. ne gone jer je “u dogovoru sa policajcima dao izjavu koja nije tačna” i koja ih štiti.

“Ako smo narušavali javni red i mir, ja i M. B. zašto sam samo ja priveden. Pored fotografija i medicinske dokumentacije postoje i drugi dokazi koji govore da sam ja žrtva i da pomenuti policajci konstruišu svjedoke, koje je tužilac olako prihvatio kako bi situaciju promijenili i skinuli odgovornost sa sebe”, kaže Turković.

Krivično djelo- napad na službenika

On je predložio da se u svojstvu svjedoka sasluša D. V. za kojeg garantuje da je bio na mjestu događaja, kao i da se utvrdi gdje su spornog dana bili B. G. i D. G. jer, tvrdi, nijesu bili na licu mjesta, te da nijesu u dobrim odnosima bili s njegovim pokojnim ocem.

“Vijestima” su u junu iz policije saopštili da je M. B. pozvao policiju, ali ne navode da je privođen iko osim Turkovića.

Policija je osnovnom državnom tužiocu u Mojkovcu, u redovnom postupku podnijela krivičnu prijavu protiv Turkovića “zbog osnovane sumnje daje počinio krivično djelo napad na policijskog službenika u vršenju službene dužnosti”.

Bonus video: