Veče Đakoma Skotija u Karveru

Program organizuje knjižara Karver u saradnji sa KIC-om “Budo Tomović” u okviru međunarodne saradnje “Iniziativa Montenegro”
86 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 13.09.2011. 14:33h

Rad pisca, publiciste i istoričara Đakoma Skotija, biće predstavljen u četvrtak u 18 sati.

Program organizuje knjižara Karver u saradnji sa KIC-om “Budo Tomović” u okviru međunarodne saradnje “Iniziativa Montenegro”, koji partnerski realizuju Opština Monfalkone i Agencija za lokalnu demokratiju iz Nikšića, uz podršku Autonomne regije Friuli Venecija Đulija.

U programu će učestvovati književnik, akademik Sreten Asanović, publicista i književni kritičar Vlatko Simunović, glumica Varja Đukić, kao i sam autor.

Prisutne će pozdraviti ambasador Republike Italije u Crnoj Gori Serđo Barbanti, savjetnik za međunarodnu saradnju Regije FVG Elio de Ana i gradonačelnica Monfalkonea Silvia Altran.

Skoti je novinar, pjesnik, prozaista, esejist i prevodilac koji od 1947. živi u Hrvatskoj. Svoje prve pjesničke i pripovjedačke radove objavio je u dnevniku “La voce del Popolo”, te časopisima “Vie Giovanili”, “Panorama” i “Il Pioniere”, počevši od 1948. godine.

Od tada se pojavilo četrdesetak njegovih knjiga pjesama, pripovjedaka i romana, kao i nekoliko desetaka drugih književno-publicističkih i esejističkih djela. Prevođen je, između ostalog, na engleski, njemački, španski, poljski, turski, slovački, mađarski, albanski, bugarski, slovenski, srpski, makedonski i malteški.

Bonus video: