Drešić se žali na presudu Londonskog suda da robija 24 godine

Drešiću se u odsustvu sudi u Podgorici zbog pucnjave iz 1995. godine ispred kafića “Stela” u Baru
405 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 13.09.2011. 12:11h

Zoran Drešić (36) iz Bara uložio je žalbu sudu u Londonu, koji ga je osudio na 24 godine zatvora zbog pokušaja da prokrijumčari 245 kilograma kokaina, piše Dan.

Zbog istog krivičnog djela i namjere da narkotike plasiraju na tržište Velike Britanije, na višegodišnje zatvorske kazne osuđena su još četvorica mladića.

Ribarskim brodovima je sa Islanda u Englesku prošvercovano 245 kilograma kokaina

Sud u Londonu je Drešića, Bira i Grina osudio na po 24 godine zatvora, Pejn je dobio 18, a Birtvistl 14 godina robije. Drešićeva obrana je uložila žalbu na ovakvu sudsku odluku, smatrajući da je neprimjerena težini krivičnog djela, te da je donesena uz veliki broj propusta tokom istrage i samog sudskog procesa.

U akciji hapšenja ove kriminalne grupe učestvovale su policije više zemalja. Ribarskim brodovima tada je sa Islanda u Englesku prošvercovano 245 kilograma kokaina, koji su zaplijenjeni nadomak obale, nakon što su učesnici krijumačarenja u more bacili nepromočive rančeve u kojima je bila spakovana droga.

U policijskoj akciji istog dana uhapšen je organizator krijumčarenja Džejmi Grin i Baranin Zoran Drešić, označen kao glavni saradnik Grina. Njemu se u odsustvu sudi u Podgorici zbog pucnjave iz 1995. godine ispred kafića “Stela” u Baru.

Bonus video: