Osam medalja na Kroacija openu

Karate reprezentacija Crne Gore osvojila je osam medalja na 11. izdanju međunarodnog turnira Kroacija opena za kadete, juniore i mlađe seniore, koji je održan u Rijeci.
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.09.2011. 23:24h

Karate reprezentacija Crne Gore osvojila je osam medalja na 11. izdanju međunarodnog turnira Kroacija opena za kadete, juniore i mlađe seniore, koji je 10. i 11. septembra održan u Rijeci.

Naši takmičari osvojili su po tri zlatne i bronzane medalje, te dvije srebrne.

Zlato su osvojili juniorka Jelena Maksimović (KK Omladinac) u kategoriji do 48 kg, mlađa seniorka Ana Drašković (KK Omladinac) do 53 kg i mlađi senior Danilo Lučić (KK Onogošt) u kategoriji preko 78 kg.

Srebrna odlična osvojili su junior Vuk Šuković (KK Gorštak) u kategoriji preko 75 kg i mlađi senior Nemanja Brašanac (KK Ris) do 68 kg.

Najzad, bronzu su osvojili junior Strahinja Rajković (KK Gorštak) do 75 kg i juniorka Maja Kastratović (KK Bratstvo) do 53 kg, te kadetkinja Anja Jović (KK Omladinac) do 47 kg.

„Poslije velikog uspjeha i 17 osvojenih medalja na Mediteranskom prvenstvu, ovo je podstrek više da se plan i program reprezentacije u 2011. godini zaokruži medaljama sa Balkanskog i, najbitnijem, odličjem sa Svjetskog prvenstva u Maleziji. Mnogo je truda i rada svih nas uloženo je u ovogodišnje pripreme i takmičenja, tako da se s pravom možemo nadati odličnim nastupima naših reprezentativaca na Svjetskom prvenstvu, naročito mlađih seniora koji i imaju najviše iskustva, rezultate i medalje sa evropskih prvenstava“, kazao je selektor Dragoljub Fatić.

Na Kroacija openu učestvovalo je preko 600 takmičara iz 13 zemalja.

„Zahvaljujemo se Ministarstvu sporta i prijateljima karatea što smo zajednički uspjeli da omogućimo reprezentaciji nastupe na svim dosadašnjim takmičenjima u ovoj godini. Sada se postavlja pitanje kako dalje? Posebno smo zabrinuti kako se odvija situacija oko puta na Balkansko prvenstvo, gdje će reprezentacija, ukoliko nastupi na takmičenju, donijeti mnogo priznanja. Nakon toga slijedi Svjetski šampionat u Maleziji, a realno govoreći veoma su vrlo male šanse da se i na SP uopšte i pođe, iako je u planu da idu samo najbolji i dokazani reprezentativci na ovo najprestižnije i naznačajnije karate takmičenje. Ako uspijemo da pođemo na SP, siguran sam da će naša reprezentacija donijeti barem jednu medalju“, kazao je predsjednik Karate saveza Crne Gore Vladimir Mrvaljević.

Bonus video: