Čega se žene plaše u seksu?

Ako nijeste sigurne, pitajte njega ili jednostavno pratite njegovu reakciju. Ako nešto budete radile pogrešno sigurno će vas upozoriti.
200 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 12.09.2011. 17:03h

Seksualnost počinje u glavi, zato vam otkrivamo koji su najčešći ženski strahovi kada je seks u pitanju:

1. Opterećenost spoljašnjim izgledom

Umjesto da uživaju i opuste se, neke žene, prije svega s manjkom samopouzdanja, za vreme predigre i samog seksa razmišljaju kako izgledaju. Opterećivanje s celulitom i prekomjernom težinom i spoljašnjim izgledom uzrokuje to da su žene nijesu opuštene i da ne uživaju, što šteti seksu.

Razmišljanje o manama, o nesavršenostima tijela uništava nam seksualni užitak. Vi ćete se osjećat seksi i privlačno tek kada stvarno počnete da volite svoje tijelo takvo kakvo je. Naravno da se o svom tijelu treba brinuti, ali dok postižete idealne mere, kilaže i ostalo svejedno probajte da se opustite i jednostavno uživate. Muškarci uglavnom ne traže savršeno tijelo i izgled nego ženu koja zna da uživa u seksu.

2. Kako ga seksualno zadovoljiti?

Kako zadovoljiti muškarca nije jednostavno pitanje, sve se razlikuje od osobe do osobe. Neki vole grublje neki nježnije. Ali postoje stvari s kojima ne možete pogriješiti a to su oralno zadovoljavanje i draženje cijelog tijela. Ne zaboravite na to da je ljudsko tijelo jedna velika erogena zona, zato se ne bazirajte samo na penisu i bradavicama.

Ako nijeste sigurne, pitajte njega ili jednostavno pratite njegovu reakciju. Ako nešto budete radile pogrešno sigurno će vas upozoriti. Ako se previše zamarate s njim kako zadovoljiti njega, same ćete zaboraviti da uživate.

3. Zašto seks ponekada boli?

Uzrok može biti psihički, kao što je strah prije prvog seksa ili analnog seksa, jer tada još nijesmo opušteni i očekujemo bol. Uzrok bola može da bude pregrub seks, često su uzroci zdravstvene prirode - npr. ciste ili upale.

4. Strah od (ne) željene trudnoće

To je seksualni strah koji ne prolazi s odrastanjem i zato se tiče žena svih starosnih grupa koje su seksualno aktivne. Ipak su u seksu najopuštenije žene srednjih godina zato što su najiskusnije i zato što znaju da je mogućnost začeća manja. Metoda prekinutog snošaja je najrizičnija i nesigurna, ukoliko ne želite da zatrudnite tada koristite primjerenu kontracepciju.

Potpuno drugačiji strah javlja se kod žena koje silno žele i očekuju trudnoću. Ukoliko je beba u planu ne opterećujte se idealnim vremenom, temperaturom i rasporedom seksa uopšteno. Jer preveliki pritisak oko toga čini seks rutinom i nečim što se mora, a ne užitkom. Za vreme seksa se posvetite jedno drugome i ne očekujte da ćete kad ste zamislili da imate dijete ostati trudne sjutra, strah je uništavač užitka, zato se opustite, savjetuje Intimate Medicine.

Bonus video: