Policija: Podgoričanin udarao, Baranin htio da ugrize policajca

Oba mladića uhapšeni su zbog napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.09.2011. 16:18h

Podgoričanin F.B. (20) i M.Š. (28) iz Sutomora uhapšeni su zbog sumnje da su napali saobraćajnog policajca na dužnosti

Policija je saopštila da je F.B. juče, oko 21 sat uznemiravao osoblje pečenjare "Kruna" u ulici Vasa Raičkovića u Podgorici. Intervenisao je saobraćajac S.P, koji je u blizini kontrolisao saobraćaj.

"S.P. je zatražio od F.B. ličnu kartu na uvid, na šta mu je ovaj drsko odgovorio, a zatim ga udario pesnicom u glavu, nakon čega je pobjegao", saopštili su iz Uprave policije.

S.P je radio vezom obavijestio kolege o napadu, a potom se ulicom uputio za F.B. kojeg je sustigao i uhvatio za ruke.

"F.B. mu je zadao udarac nogom, ali je savladan "upotrebom fizičke snage" i predat u Područnu jedinicu Podgorica“, kaže se u saopštenju.

Baranin pokušao da otme službeni pištolj

M.Š. je, kako se navodi, nogama udarao u prednja sjedišta i policajcima uputio ozbiljne prijetnje

Policajci su, kako se navodi, zaustavili njegov automobil radi kontrole, tokom koje se M.Š. drsko ponašao, nakon čega je, alkotestom, ustanovljeno da ima 1,44 promila alkohola u organizmu. Kada mu je saopšteno da će zbog alkoholisanosti biti isključen iz saobraćaja i zadržan, on je uputio uvredljive riječi policajcima i pokušao da pobjegne.

"Policajci su ga sustigli i, dok su pokušavali da ga odvedu do službenog vozila, on je gurao M.K. i pokušavao da ga ugrize i da mu otme službeni pištolj", kaže se u saopštenju.

U službenom automobilu, M.Š. je, kako se navodi, nogama udarao u prednja sjedišta i policajcima uputio ozbiljne prijetnje.

O događaju je obaviješten zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Baru, koji je izvršio kvalifikaciju krivičnog djela.

„M.Š. je zadržan do otrježnjenja, a protiv njega će, kao i u prethodno opisanom događaju, biti podnijeta krivična prijava“, kaže se u saopštenju.

I Podgoričanina i mladića iz Sutomora policija je uhapsila zbog krivičnog djela napad "na službeno lice u vršenju službene dužnosti".

Bonus video: