Napravite: Čudo zvano aspirin maska za lice

Nanesite u debelom sloju smjesu na lice i ostavite da se osuši 10-15 minuta. Kada se bijeli puder počne padati sa lica, znate da je gotovo.
171 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 12.09.2011. 16:08h

Aspirin, svemogući analgetik protiv svakakvih bolova, punih 110 godina vlada svijetom. Prvi put se pojavio 1899. u Berlinu i ubrzo je postigao nevjerovatan uspjeh. Navodno nije samo dobar za unutrašnju primjenu. Kako je jedan od sastojaka acetilsalicilna kisjelina odličan je čistač pora. Ostavlja kožu mekanom i nježnom i pomaže u prikrivanju mrlja po licu. Mnoge žene koriste upravo aspirin u homemade maskama za lice.

Međutim ako ste alergični na aspirin, dolje navedene recepte nemojte iskušavati. Takođe ako imate osjetljivu kožu bolje ju je ne izazivati. Mnogi miješaju od tri do deset aspirina s vodom, uljem i jogurtom, pa i s medom. Donosimo neke od najhvaljenijih recepata:

Najjednostavniji

6 aspirina podijelite na pola te ih stavite u čašicu. Dodajte tri do četiri kapi tople/vruće vode pa izmiješajte kako bi dobili bijelu pastu. Ako je smjesa i dalje kruta, dodajte još koju kap vode.

Nanesite u debelom sloju smjesu na lice i ostavite da se osuši 10-15 minuta. Kada se bijeli puder počne padati sa lica, znate da je gotovo. Masku skinite toplom vodom.

Verzija s jogurtom i medom

Za ovaj recept potrebno je pet do šest aspirina, kašika jogurta i par kašičica meda. Pomiješajte jogurt i med skupa, te dodajte smljeveni aspirin. Miješajte dok ne dobijete ravnomjernu smjesu. Nanesite na lice i ostavite oko 10-20 minuta.

Maska s aloe verom

Potrebno je šest do osam aspirina i aloe vera gel. Smrvite aspirin i dodajte malo gela. Procijenite koliko je potrebno da dobijete smjesu koju možete nanijeti na lice. Masku zadržite 15-20 minuta na licu te isperite toplom vodom.

Bonus video: