Devet koncerata u Dvorcu kralja Nikole u Nikšiću

Tradicionalnu manifestaciju otvoriće nastup kvarteta klarineta "Klarinetizmo" iz Srbije
0 komentar(a)
Ažurirano: 11.09.2011. 14:48h

Međunarodni festival kamerne muzike, u organizaciji nikšićkog Centra za kulturu, počinje u ponedjeljak, a do 20. septembra u Galeriji "Nikola I" u Dvorcu kralja Nikole, biće izvedeno devet koncerata, umjetnika iz sedam zemalja.

Tradicionalnu manifestaciju otvoriće nastup kvarteta klarineta "Klarinetizmo" iz Srbije, a od utorka nastupaju Janoš Balint (flauta) i Šandor Silađi (gitara), a u srijedu biće nastavljena izvedbom gudačkog kvarteta "Spirit" iz Bugarske.

Klarinet "Klarinetizmo" čine Aleksandar Tasić, Borbelj Robert, Rudolf Balaz i Saša Milosavljević. Njihove bogate biografije govore o brojnim uspjesima četvorke na koncertnim podijumima širom svijeta. Kvartet će izvesti odabrane komade Mocarta, Rosinija, Vebera, Dvoržaka...

Najavljeni su i koncerti bosansko-hercegovačkih umjetnika Emina Smolovića (violina) i Dušana Eraka (gitara), makedonskih Straša Temkova (flauta) i Marije Vrshove (klavir), hrvatskog kvarteta saksofona "Qvadrophone", autorsko veče Darka Nikčevića i Srđana Bulatovića, koncert Muzičke škole "Dara Čokorilo" i Internacionalnog ansambla "Joy of music".

Svi programi biće izvođeni od 20 sati.

Bonus video: