Kličko nokautirao Adameka

Kličko je upisao i 43. pobjedu uz dva poraza u profi ringu. I Adamek sada ima dva poraza.
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.09.2011. 22:46h

Do 40. pobjede nokautom, 40- godišnji Ukrajinac Vitalij Kličko došao je na 40 sekundi do isteka desete runde borbe protiv Poljaka Tomaša Adameka u njegovom Vroclavu, i to pred preko 40.000 gledalaca.

A stariji od braće šampiona Kličko niti jednog trenutka nije morao da strahuje za titulu prvaka teške kategorije u WBC verziji. Samo u četvrtoj rundi Poljak je uspijevao da probije gard Ukrajinca, koji ga je propisno prebio u finišu druge runde. Ipak, uprkos dominaciji Klička, šest godina mlađi i 15 centimetara niži Poljak nije želio da odstupi sa sredine ringa.

Njegova hrabrost splasnula je nakon 40 sekundi devete runde, poslije strahovitog desnog krošea Klička. Od tog momenta, postavljalo se samo pitanje - do kada će Poljak uspjeti da izbjegne nalete kolosa iz Ukrajine.

Tek, Kličko je upisao i 43. pobjedu uz dva poraza u profi ringu. I Adamek sada ima dva poraza. Poljak je u karijeri slavio 44 puta, a ovo mu je prvi neuspjeh u teškoj kategoriji, nakon šest uspješnih borbi u najjačoj konkurenciji.

Bonus video: