Danilovgrad: 200 drvenih stubova izgorjelo, spašena trafostanica

Požar nije u potpunosti ugašen i ne može se ugasiti sve dok se stubovi ne rasčiste i dobro natope vodom, kazao je Radulović
141 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 10.09.2011. 15:50h

Oko 200 drvenih stubova za struju izgorjelo je u požaru koji je oko 14 sati izbio ispred trafostanice koja se nalazi u užem dijelu Danilovgrada, blizu gradskog mosta, a koji je prijetio da ugrozi nekoliko okolnih objekata.

Načelnik danilovgradske Službe zaštite Goran Radulović rekao je da je spriječeno da vatra zahvati trafostanicu, nekoliko kuća i prostorije Crvenog krsta.

"Požar nije u potpunosti ugašen i ne može se ugasiti sve dok se stubovi ne rasčiste i dobro natope vodom", kazao je Radulović.

U požaru izgorjelo oko 150 stubova visokonaponskog i 50 niskonaponskog voda.

"Uzrok požara vjerovatno će utvrditi nadležni organi MUP-a", kazao je Radulović.

Direktor Elektrogradnje Ranko Radulović koji je bio na licu mjesta zbog "prezauzetosti" nije komentarisao požar koji se desio ispred objekta trafostanice, a direktor danilovgradske poslovnice Ranko Šaranović novinaru "Vijesti" kazao je da "ne daje nikakve izjave".

Osim ovog požara u Danilovgradu je tokom dana gorjelo na još nekoliko lokacija.

Ekipe Službe zaštite intervenisale su u Bogićevićima, Kosovom Lugu i Ćuriocu.

Gašenje požara, pojasnio je Radulović dodatno je otežao nestanak struje nakon požara ispred trafostanice, zbog kog je i vodoizvorište Oraška jama izgubilo napajanje električnom energijom pa su vatrogasci vodu morali puniti iz privatnih bunara u naselju Gorica.

Galerija

Bonus video: