Poljaku Adameku prednost domaćeg ringa

Vroclav i stadion Miejski biće sjutra veče od 23 sata poprište meča za titulu prvaka teške kategorije u WBC verziji.
0 komentar(a)
Vitalij Kličko, Foto: Reuters
Vitalij Kličko, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.09.2011. 22:25h

I Poljska je uspjela da za jednu noć postane centar svijeta - Vroclav i stadion Miejski biće sjutra veče od 23 sata poprište meča za titulu prvaka teške kategorije u WBC verziji. U glavnim ulogama, šampion, Ukrajinac Vitalij Kličko i ljubimac 42.000 navijača u Vroclavu, Tomaš Adamek.

"Adamek je poslije mene i mojeg brata Vladimira, najbolji teškaš današnjice. I zato znam da mi neće biti lako u ringu okruženom njegovom publikom. Ipak, nije dovoljno dobar da bi uspio da od mene uzme šampionski pojas. Tim prije, jer sam se fantastično pripremio za borbu", kazao je 40-godišnji 202 centimetra visoki Ukrajinac, koji je od 42. pobjede čak 39 riješio nokautom. Ima i dva poraza.

Šest godina mlađi i 15 centimetara niži Poljak ima impresivan skor - 44 pobjede i samo poraz, ali u pluteškoj kategoriji.

"Znam da moram da u svakoj akciji budem neuporedivo brži od Vitalija. Ali, ja i jesam brži i to je moja šansa za pobjedu koju moram iskoristiti. Prilika da boksujem sa Vitalijem je samo polovina karte, a ja se pobjedom moram izboriti za drugu, koja mi donosi borbu i sa mlađim bratom Kličko, Vladimirom", rekao je Adamek.

Bonus video: