Žižić tukao Rafaela

Dobrim kretanjem u ringu dokazao je i da je fizički jači od Slovaka koji je, reklo bi se, imao samo jedan cilj - da izbjegne nokaut.
68 pregleda 0 komentar(a)
Milorad-Mićko Žižić, Foto: Luka Zeković
Milorad-Mićko Žižić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 09.09.2011. 22:19h

Milorad-Mićko Žižić pobjedom se predstavio svojoj publici, pošto je nakon četiri runde jednoglasnom odlukom sudija savladao Juliusa Rafaela iz Slovačke u okviru manifestacije „Svom gradu“.

Od samog starta Žižić je nametnuo tempo i primorao Rafaela da se brani. Dobrim kretanjem u ringu dokazao je i da je fizički jači od Slovaka koji je, reklo bi se, imao samo jedan cilj - da izbjegne nokaut.

"Zahvalio bih se publici na podršci. Nadam se da ih nijesam razočarao. Obećavam da ću najkasnije za godinu u svom gradu, na istom mjestu, osvojiti jedan od prestižnih pojasa", istakao je Žižić odmah nakon meča.

Na stadionu malih sportova u Nikšiću glavnom meču prethodilo je pet uvodnih borbi - dvije amaterske i tri profesionalne. Najbolji crnogorski bokser Nikola Sjekloća prvo je u 2. rundi poslao Titusa Saboa iz Mađarske na pod, a rundu kasnije meč je završio nokautom.

Jedini meč koji je završen bez pobjednika bio je sparing Dragana Roganovića (Crna Gora) i Vlada Spasojevića (Srbija). Najzanimljiviji i najborbeniji uvodni meč publici je priredilo Srbin Milan Kostić, koji je lijevim krošeom u 3. rundi nokautirao Italijana Alberta Antelućija.

U amaterskoj konkurenciji Emir Šabotić iz BK Nikšić savladao je Arijana Gašija iz BK Priština, dok je u drugom meču Marko Bošović iz BK Podgorica tehničkim nokautom u 3. rundi savladao Bešima Ramadanija iz BK Trepča.

Vrijedno pomena je i prisustvo srebrnog momka sa Svjetskog prvenstva u džudou, Srđana Mrvaljevića, koga je publika pozdravila ovacijama.

Bonus video: