Hamilton i Fetel najbrži u Monci

Hamilton je najbrži krug u Monci ostvario u vremenu 1:23.865 minut tokom prvog treninga, što je ujedno bilo najbolje vrijeme dana.
56 pregleda 0 komentar(a)
Luis Hamilton, Foto: Reuters
Luis Hamilton, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.09.2011. 15:51h

Vozači Meklarena i Red Bula Luis Hamilton i Sebastijan Fetel ostvarili su najbolja vremena na prvim, slobodnim treninzima za Veliku nagradu Italije, 13. ovogodišnjoj trci šampionata Formule 1.

Hamilton je najbrži krug u Monci ostvario u vremenu 1:23.865 minut tokom prvog treninga, što je ujedno bilo najbolje vrijeme dana. Britanac je na prvom treningu za sobom, za skoro sekundu, ostavio svog timskog kolegu Džensona Batona, dok je treći bio Fetel, sa jednom sekundom i četiri stotinke zaostatka.

Iza vodeće trojke među prvih deset bili su drugi vozač Red Bula Mark Veber, Adrian Zutil u bolidu Fors Indije, vozač Lotus Renoa Vitalij Petrov, dvojac Ferarija, Fernando Alonso i Felipe Masa, te Serhio Peres u Zauberu i vozač ekipe Toro Roso Haime Algersuari.

Fetel je popodne bio najbrži u vremenu od 1:24.010 minuta. Hamilton bio drugi sa samo 36 hiljaditinki zaostatka, dok je treće vrijeme na drugom treningu imao je sedmostruki svjetski šampion Mihael Šumaher.

Na drugom treningu vozači Ferarija su se popravili, pa su Masa i Alonso bili četvrti i peti, sa oko četiri desetinke zaostatka, ispred Vebera, dok je Baton, završio na sedmom mjestu. Peres je bio osmi, ispred timskog kolege Kamuija Kobajašija i Bruna Sene u Lotus Renou.

Treći i ujedno posljednji trening vozi se u subotu od 11 časova, dok su kvalifikacije na programu tri sata kasnije.

Trka za Veliku nagradu Italije startuje u nedelju u 14 časova po srednjeevropskom vremenu.

Bonus video: