Sumnja se da je ubistvo u Zemunu djelo Luke Bojovića

Dvostruko ubistvo dogodilo se kada su se napadači svojim automobilom zaustavili na semaforu pored "mercedesa" koji je vozio Ramović
295 pregleda 0 komentar(a)
Luka Bojović, Foto: Vreme
Luka Bojović, Foto: Vreme
Ažurirano: 09.09.2011. 08:33h

Ubistvo Baranina Danila Radonjića (63) i Podgoričanina Dženana Ramovića (37), koje su preksinoć u 20.45 sati usmrćeni dok su se vozili "mercedesom" u Ulici cara Dušana na Zemunu, najverovatnije je organizovala ista grupa, koja stoji i iza likvidacije Danilovgrađanina Branislava Brana Saranovića, koji je ubijen prije skoro dvije godine na Dedinju.

Do takvih saznanja došla je srpska policija tokom istrage sumnjajući da su dva zločina povezana jer su ubijem Radonjić i Šaranović bili kumovi. Osim što se vjeruje daje surova likvidacija bila namijenjena Radonjiću, policija u Beogradu smatra i da je Ramović bio samo slučajna žrtva egzekucije na bulevaru u Zemunu.

Dvostruko ubistvo dogodilo se kada su se napadači svojim automobilom zaustavili na semaforu pored "mercedesa" koji je vozio Ramović, a sa kojim je bio i Radonjić. Tada su ubice, kako se sumnja, dvojicu Crnogoraca zasuli hicima, a potom skrenuli u jednu od sporednih ulica i pobjegli.

Da li je i ovo djelo Luke Bojovića?

Ubijeni Danilo Radonjić, poslije nestanka sina i ubistva kuma Branislava Saranovića u medijima je tvrdio daje njegov Slobodan posljednji put viđen kada je ulazio u kola svog prijatelja Baranina Luke Đurovića.

Odbjegli Baranin, koji se pominje da je član ozloglašene grupe Luke Bojovića, koja je kako se vjeruje odgovorna za desetine surovih uništava u regionu.

Osim toga, Đurović je i rođak Slobodana Đurovića, zvanog Kardinal, kuma i saradnika Joca Amsterdama, koji je u novembru prošle godine osuđen na 15 godina zatvora jer je bio "veza" između naručioca i izvršioca ubistva suvlasnika nedjeljnika "Nacional" Iva Pukanića.

Dvostruko ubistvo dogodilo se kada su se napadači svojim automobilom zaustavili na semaforu pored "mercedesa" koji je vozio Ramović

U vrijeme kada je Danilo Radonjić tvrdio da se njegovom sinu gubi trag poslije ulaska u automobil Luke Đurovića, Baranin je već bio pod istragom italijanske policije i tužilaštva zbog šverca kokaina. Crnogorska policija je u januaru 2010. u velikoj akciji "Šahmat", po nalogu italijanskog tužilaštva, pretresla stan Luke Đurovića u Baru, zbog sumnje da je bio član narkogrupe.

Tokom pretresa policija je u stanu našla na desetine kartica za mobine telefone, računare ali i vrijedne satove i nakit optočen brilijantima. Za njim je tada raspisana crvena potjernica, ali do sada nigdje nije hapšen.

Opširnije u štampanom izdanju...

Bonus video: