Kako neko u Danilovgradu planira zdravu porodicu

U danilovgradskoj Ispostavi policije "Vijestima" je rečeno da im niko nije prijavio postojanje ovog grafita
232 pregleda 0 komentar(a)
grafit, Danilovgrad, Foto: Jelena Jovanović
grafit, Danilovgrad, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 08.09.2011. 20:27h

Samo dan nakon što je u Regionalnoj školi za državne kadrove (ReSPA) u Danilovgradu završena međunarodna konferencija o pravima seksualnih manjina i evropskim integracijama, pod nazivom „Ka Evropi, ka jednakosti“ u tom gradu osvanuo je grafit "Smrt pederima! Za zdravu porodicu!" koji predstavlja govor mržnje prema LGBT populaciji.

U danilovgradskoj Ispostavi policije "Vijestima" je rečeno da im niko nije prijavio postojanje ovog grafita.

"Nijedno nevladino udruženje, grupa ili pojedinac nisu nam prijavili da postoji takav grafit", kazao je izvor "Vijesti" iz policije.

Danilovgrađani ne bi komentarisali, zadovoljni su

Grafit je ispisan na zgradi Udruženja penzionera, a Danilovgrađani nisu bili pretjerano raspoloženi da komentarišu njegovu poruku.

Za razliku od mladića koje je reporter "Vijesti" sreo u ulici u kojoj se nalazi zgrada Udruženja penzionera i koji su prokomentarisali da je takva poruka sramna, Zorica i Ana mišljenja su da je poslednje što im sad treba da razmišljaju o tome.

"Sve nam je sjano, zadovoljni smo, srećni, dobro plaćeni i ostalo nam je samo još o pravima LGBT populacije da se brinemo"

"Sve nam je sjano, zadovoljni smo, srećni, dobro plaćeni i ostalo nam je samo još o pravima LGBT populacije da se brinemo. To nam je stvarno poslednje na pameti", kazale su one.

Mladići nisu htjeli da daju bilo kakve izjave, a osim što su kritikovali čin ispisivanja, kazali su nam da su u centru grada, kod zgrade stare apoteke navodno bile istaknute zastave sa sličnim parolama, ali su juče uklonjene.

Bonus video: