“Smrt Danila Kiša” u Karveru

"Dimitrije Popović odavno je najširoj javnosti poznat kao jedan od najvrsnijih, svjetski priznatih slikara s ovih prostora"
0 komentar(a)
karver, banja, Foto: Arhiva Vijesti
karver, banja, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 08.09.2011. 15:20h

Promocija knjige “Smrt Danila Kiša” čiji je autor istaknuti slikar Dimitrije Popović, biće održana u petak u 20.30 sati.

Promociju Popovićeve knjige čiji su izdavači VBZ iz Zagreba, Skener studio, i Nacionalna zajednica Crnogoraca Hrvatske, Zagreb, organizuje knjižara Karver u saradnji sa KIC -om “Budo Tomović”.

O knjizi će govoriti književnik Miraš Martinović, publicista i kniževni kritičar Vlatko Simunović, kao i sam autor.

"Dimitrije Popović odavno je najširoj javnosti poznat kao jedan od najvrsnijih, svjetski priznatih slikara s ovih prostora. U novoj narativnoj avanturi, već sedmoj knjizi koju potpisuje, Dimitrije nas časti zbirkom od četrnaest tematski najrazličitije uokvirenih kratkih proza", saopšteno je iz Karvera.

Dimitrije Popović je rođen na Cetinju, a studije je završio na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 1976. Tokom boravka u Parizu 1974. upoznaje pariškog kolekcionara Davriera, pa u sastavu njegove zbirke izlaže 1978. godine s umjetnicima Salvadorom Dalijem, Ernstom Fuchsom, Viktorom Braunerom, Dadom Đurićem, Leonorom Finijem i drugima.

Bonus video: