Odgovor Ministarstva: Studija lokacije Mirište donesena po zakonu

Kako je saopšteno Ministarstvo je dalo saglasnost na dati dokument koji je u skladu sa višim planskim dokumentom
0 komentar(a)
Plan Mirište, Foto: MANS
Plan Mirište, Foto: MANS
Ažurirano: 08.09.2011. 13:21h

Povodom krivične prijave koju je MANS podnio protiv ministra Predraga Sekulića i povodom davanja saglasnosti na Lokalnu studiju lokacije Mirište iz Ministarstva održivog razvoja i turizma saopšteno je da je sporni dokument donijet u zakonom propisanoj proceduri, te da je u zakonom propisanoj proceduri dat tom Vladinom tijelu na sagalasnost.

Kako je saopšteno Ministarstvo je dalo saglasnost na dati dokument koji je u skladu sa višim planskim dokumentom.

“Naime, shodno planskim parametrima iz Izmjena i dopuna Prostornog Plana Opštine Budva, sporni prostor Mirišta je određen za razradu Lokalnom studijom lokacije sa površinom zahvata od 0.18 ha i predviđenom namjenom hotel sa kapacitetom od 50 ležajeva, a što je ispoštovano kroz izradu pomenute Studije lokacije Mirište”, navodi se u saopštenju.

Kako je saopšteno iz Ministarstva “i ako je uloga ovog Ministartsva bila davanje saglasnoti na dokument, a ostala procedura donošenja je u nadležnosti opštine Budva, svakako da saglasnost ne bi bila data da procedura donošenja nije bila u skladu sa zakonom”.

“Takođe, smatramo bitnim napomenu da je prije usvajanja Lokalne studije lokacije Mirište njen nacrt, prema zakonom propisanoj proceduri, stavljen na Javnu raspravu. Javna rasprava trajala je mjesec dana, od 19.05.2011. godine do 19.06.2011. godine, a za vrijeme rasprave koja je otvorena za sve, zainteresovani subjekti su mogli ostvariti nesmetan uvid u dokument, te dati svoje primjedbe i sugestije. Na sve primjedbe, obrаđivač Plana je dao odgovor”, saopšteno je iz Ministarstva.

Nakon završetka Javne rasprave pristupilo se izradi Prijedloga plana Lokalne studije lokacije, pa je, kako stoji u saopštenju, procedura izrade Lokalne studije lokacije "Mirište" u potpunosti ispoštovana i bila u skladu sa zakonskim propisima.

“Na kraju, napominjemo da ovo Ministarstvo sve poslove iz svoje nadležnosti radi u skladu sa zakonom, te da su sve odluke i dokumenta, kao i sve procedure koje se u njemu sprovode, u potpunosti otvorene za javnost”, stoji u saopštenju

Bonus video: