Miljković i Lejbman pritiskali firmu Montenegro projekt da poveća kapacitet Zavale

Da se kapaciteti povećaju na 120.000 kvadrata, iako je planovima bilo predviđeno 90-95.000 kvadrata
212 pregleda 0 komentar(a)
zavala, Foto: Arhiva Vijesti
zavala, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 08.09.2011. 11:27h

Vlasnik “Montenegro projekta” Vasilije Đukanović, kazao je da je njegova firma dobila posao izrade urbanističkog projekta turističkog kompleksa poluostrva Zavala, ali da je bilo pritisaka od Slavka Miljkovića i ruskog biznismena Lejbmana, da se sve što prije završi.

Đukanović je u nastavku suđenja optuženima u aferi “Zavala” u Višem sudu u Podgorici kazao da je njegovu firmu i saradnike “ubijao” Miljković sa zahtjevima da se povećaju kapaciteti turističkog kompleksa na 120.000 kvadrata, dok je planovima bilo predviđeno 90-95.000 kvadrata.

“Jednog dana je prosto uletio u moju kancelariju jedan ruski biznismen manjeg rasta. Lejbman čini mi se da se zove. Nije htio ni da sjedne, samo je vikao i prijetio. Tražio je da se urbanistički projekat završi za dva-tri dana i povećaju kapaciteti tog turističkog kompleksa. Rekao sam da je u mojoj državi i da ne viče na mene, te da ću ga galavačke izbaciti vani. Mislim da to prevodilac nije njemu preveo. Posle sam telefonom pozvao Miljkovića i rekao da ukoliko još jednom neko dođe kod mene ili pozove telefonom, da ćemo ostaviti posao. Prilikom izrade urbanističkog projekta mi smo se kretali u okviru onoga što je Opština propisala. Suština izrade urbanističkog projekta je legalizacija objekata. Znam da na Zavali su sagrađene 2-3 vile koje nisu planski predviđene i ne mogu se legalizovati”, kazao je između ostalog Đukanović.

Suđenje se nastavlja 14. septembra.

Bonus video: