Crna Gora ispod očekivanja - 26. u disciplini trap

Mrkajić i Racković su ostvarili po 111 pogodaka, dok je Perišić imao "samo" 107 od 125 pogođenih meta, čime su zauzeli donji dio tabele od 102. do 126. mjesta.
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.09.2011. 11:21h

Najbolji strijelci Crne Gore osvojili su 26. mjesto na Svjetskom prvenstvu u disciplini Trap (glineni golubovi), koje se održava u sportskom centru Kovilovo kod Beograda.

U ovoj disciplini učestvovalo je 140 strijelaca iz preko 40 zemalja.

Kako navode iz Steljačkog saveza Crne Gore (SSCG), naša selekcija, koja je nastupala u sastavu Dragan Mrkajić, Dragoslav Racković i Nikola Perišić, ostvarila je napredak u odnosu na proteklu sezonu, ali je, obzirom na dobre rezultate ovih pojedinaca u posljednje vrijeme, “ostvarila plasman, može se slobodno reći, daleko ispod njihovih i očekivanja stručne javnosti”.

Mrkajić i Racković su ostvarili po 111 pogodaka, dok je Perišić imao "samo" 107 od 125 pogođenih meta, čime su zauzeli donji dio tabele od 102. do 126. mjesta.

“Moramo istaći da su ambicije naših najboljih takmičara bile opravdano visoke nakon ostvarenog ovogodišnjeg prosjeka rezultata od 115 i više pogodaka, kojim su izborili svoje mjesto u reprezentaciji Crne Gore. Ambicije su naročito porasle nakon odličnih nastupa Dragana Mrkajića na ovogodišnja dva Svjetska Kupa, kada je zauzeo 27. mjesto u Sidneju (AUS), odnosno 43. mjesto u Mariboru sa izvanrednih 118 pogodaka – navosi se u saopštenju iz Streljačkog saveza Crne Gore.

U SSCG kao razloge pada u kontunuitetu rezultata navode “mali budžet streljačkog sporta, odnosno nemogućnost da se uopšte obave bilo kakve pripreme za ovako značajan međunarodni nastupe selekcije Crne Gore, od koje se puno očekivalo”.

Loš nastup naših takmičara nije umanjio uzbuđenja na velelepnom olimpijskom strelištu u Kovilovu, koje je dokazalo da je najbolje i najugodnije na svijetu za strijelce letećih meta. Naime, samo u disciplini Trap oborena su ili izjednačena sva tri svjetska rekorda.

Prvi je bio Italijan Masimo Fabrici sa maksimalnih 125 bodova (finale 24), drugi Čeh David Kostelecki sa 122 (finale 24) i treći Francuz Stefan Klaman sa 122 boda (finale 23). Rekorderi su Fabric ii ekipno Italija (Fabrici 125, Đovani Peljelo 122, Rodolfo Vigano 122).

Potvrda izuzetne konkurencije u međunarodnom streljaštvu je i činjenica da je za osvajanje kvote za OI u Londonu naredne godine, bilo potrebno ostvariti rezultat za neku od medalja na ovom ili sličnom takmičenju.

Bonus video: