Razotkrijte mitove o ljepoti

Veličinu pora naslijedili ste od mame i tate i tu ne možete mnogo da promijenite. Hladna voda sužava krvne sudove tako da imate osjećaj kao da vam je koža zategnutija, ali ništa drugo ne čini
0 komentar(a)
Ažurirano: 07.09.2011. 18:50h

Da li čokolada zaista stvara bubuljice? Donosimo vam odgovor na to pitanje i razotkrivamo još nekoliko mitova o ljepoti.

Čokolada i masna hrana stvaraju bubuljice

Samo naprijed i jedite do mile volje: nema ništa u slatkišima ili pici sa ekstra sirom koji će da prizovu bubuljice i mitesere na vaše lice. Osim ako se ne usudite da trljate picu preko kože lica. S druge strane hrana koja zaista može da pogorša stanje kože koja je već sklona aknama je suši, školjke i soja sos zato što sadrže velike količine joda, koji je povezan sa upalama i pojavom bubuljica.

Suva koža se brže bora

Bore nastaju kada kolagen prestane da se stvara duboko ispod površine kože. Hidratantne kreme mogu malo da poboljšaju izgled skrivajući bore tako što će "naduti" dehidriranu kožu oko njih, ali to nije dugotrajan učinak. Izlaganje suncu je glavni uzrok degeneracije kolagena, pa ako tragate za dobrom hidratantom kremom koja sprječava nastajanje bora, tražite onu koja sadrži sastojke koji štite od sunca i imaju antioksidanse kao što je vitamin C.

Hladna kože sužava pore

Veličinu pora naslijedili ste od mame i tate i tu ne možete mnogo da promijenite. Hladna voda sužava krvne sudove tako da imate osjećaj kao da vam je koža zategnutija, ali ništa drugo ne čini. Naravno, postoje cake kako da umanjite prevelike pore: kada su zapušene uljem koje koža luči i mrtvom kožom, one izgledaju veće. Koristite proizvode sa salicilnom kisjelinom koji će da odstrane sve nečistoće. Pore se šire i ako nemate dovoljno kolagena u koži i zato koristite kreme sa zaštitnim faktorom

Bonus video: