Dobar zalet za Svjetsko prvenstvo

"Naši takmičari su tek na polovini priprema, pa bi zenit forme trebalo da dostignu sredinom oktobra na Svjetskom prvenstvu u Maleziji", kazao je selektor Slobodan Vlahović
0 komentar(a)
Ažurirano: 07.09.2011. 13:45h

Crnogorski karatisti zauzeli su u ukupnom poretku sedmo mjesto, u konkurenciji 15 zemalja na Prvenstvu Mediterana u Bariju za mlađe seniore, juniore i kadete. Naši reprezentativci su se sa borilišta u Italiji vratili sa 17 odličja - tri srebrna i 14 bronzanih.

"Konkurencija je bila jaka, i do srebra je trebalo da pobijedim konkurentkinje iz Hrvatske i Turske, dok sam u borbi za zlato poražena od takmičarke iz Francuske. Ipak, zadovoljna sam jer je u Bariju bio moj prvi nastup u konkurenciji seniora do 21 godine", kazala je 18-godišnja Ana Drašković na konferenciji za novinare.

Osim nje, presu su prisustvovali i bronzani u toj konkurenciji, Danilo Lučić u borbama i Mijat Vojvodić u katama, selektori Slobodan Vlahović i Radoslav Vukićević, te predsjednik Karate saveza Vladimir Mrvaljević i sekretar Boris Vuković.

Srebrni u Bariju bili su i junior Vladimir Jović, te kadetkinja Anja Jović. Bronze su u konkurenciji mlađih seniora osvojili još Nemanja Brašanac i Ljubiša Mihailović, juniora, Filip Samardžić, Strahinja Rajković, Vuk Šuković, Jelena Maksimović, Slađana Rajković i Maja Mićunović, dok su treća mjesta u kadetima izborili: Vido Kopitović, Miloš Matović, Sara Jovanović, koja je bila treća i u kata timu sa Tamarom Radunović i Jelenom Simonović.

"Prezadovoljni smo učinkom i razultatom, tim prije jer je takmičenje u Bariju bilo prvo nakon ljetnje pauze. I naši takmičari su tek na polovini priprema, pa bi zenit forme trebalo da dostignu sredinom oktobra na Svjetskom prvenstvu u Maleziji", kazao je Vlahović.

Prije Malezije, za ove uzrasne kategorije se krajem septembra održava Balkansko prvenstvo na Kipru.

"Teško da ćemo obezbijediti novac za učešće na Kipru. Iako to nije neka prevelika svota, u odnosu na trud, zalaganje i medalje koje su karatisti donosili Crnoj Gori u posljednjih 40 godina, mi u Savezu nemamo taj novac. Ukoliko uslijedi pomoć države, firmi koje bi se reklamirale kroz ovaj popularni sport, onda bi i Kipar došao u obzir. Ovako, nadamo se da ćemo uz pomoć Ministartsva prosvjete i sporta, COK-a i ostalih prijatelja karatea imati dovoljno novca za Svjetsko prvenstvo", rekao je prdsjednik KSCG Vladimir Mrvaljević.

Bonus video: