Šta je sve potrebno za srećan brak?

Nemojte podcjenjivati moć iskrenosti i otvorene komunikacije. Vaš partner može znati samo onoliko koliko vi otkrijete.
0 komentar(a)
Ažurirano: 07.09.2011. 13:12h

Mnogi parovi čiji se brakovi nalaze u krizi pitaju se šta je to što im nedostaje da bi njihova veza bila stabilna. Otkrivamo vam tajne srećnih i dugovječnih brakova:

-1- Partnerstvo

Brak, kao i svaka ozbiljna veza temelji se na ravnopravnom partnerstvu. Mišljenje oba partnera ima jednaku težinu bilo da se radi o donošenju odluka ili prihvatanju odgovornosti.

-2- Fleksibilnost i prilagodljivost

Svaki brak zahtijeva enormne količine fleksibilnosti. Kada se neki planovi mijenjaju oba partnera moraju biti otvoreni za promjene.

-3- Uzajamno poštovanje i cijenjenje

Naravno da cijenite partnera, ali zna li on to? Takođe, nemojte poštovanje pokazivati samo kada ste sami, nego budite uz partnera i u javnosti, npr. pred prijateljima.

-4- Iskrenost i otvorenost

Nemojte podcjenjivati moć iskrenosti i otvorene komunikacije. Vaš partner može znati samo onoliko koliko vi otkrijete. Ako zadržavate prave osjećaje zaključane u anksioznosti, može se desiti da vas partner na neki način povrjeđuje, a da nije ni svjestan toga.

-5- Zabava

Možda volite boraviti na otvorenom ili u domu pokraj kamina, ali je važno da redovno radite stvari u kojima oboje uživate.

-6- Humor

Kažu kako je smijeh najbolji lijek, pa izgradite dom u kojem se smijeh čuje svaki dan.

-7- Briga i pažnja

Bez obzira koliko nam je godina svima nam treba pažnja. Ohrabrujte partnera da teži prema stvarima koje želi postići, budite mu najveća potpora.

-8- Zajednički snovi

Zajednički ciljevi su važni za svaki brak. Postavite neke ciljeve kojima se oboje radujete i zajednički radite na njihovom ostvarenju. Razgovarajte o njima redovno i zajednički osmišljavajte strategije za ostvarenje.

Bonus video: