Policija zabranila ulazak 29 i izlazak iz Crne Gore za 14 osoba

"Kontrolom kretanja i boravka stranaca na teritoriji Crne Gore, pronađeno je 16 stranih državljana bez prijave boravka"
0 komentar(a)
zgrada Uprave policije, Foto: Arhiva Vijesti
zgrada Uprave policije, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 07.09.2011. 14:07h

Granična policija u periodu od 31. avgusta do 7. septembra registrovala je na graničnim prelazima promet 402.216 putnika, 92.601 motornih vozila, 289 plovila i 581 vazduhoplova.

U istom periodu u Crnu Goru nije bio dozvoljen ulazak za 29 osoba i izlazak iz Crne Gore za 14 osoba.

U pomenutom periodu na poslovima nadzora državne granice službenici granične policije Herceg Novi i Bar, spriječili su u pokušaju nezakonitog prelaska državne granice 4 državljanina Kosova, 2 državljanina Republike Srbije i 2 državljanina Makedonije.

"Na graničnim prelazima "Ranče", "Šćepan polje", "Debeli Brijeg" i "Aerodrom Podgorica", po operativnim evidencijama koje se nalaze u bazi podataka Informacionog sistema Uprave policije, otkrivene su 4 osobe za kojima su raspisane nacionalne potjernice", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Četiri kazne za vozače skutera

Obavljanjem redovnih zadataka granična pomorska policija Bar je, u saradnji sa inspektorom za sigurnost plovidbe Lučke kapetanije Bar, obavio kontrolu plovnih objekata u akvatoriji Bara i Velike plaže i u prekršaju zatekla B.A. (24) i C.A (31), oba iz Ulcinja, F.S.(27) i R.R. (17) iz Bara, koji su upravljali skuterima.

Zbog neposjedovanja dozvole za plovidbu čamca i uvjerenja o osposobljenosti za voditelja čamca izrečena im je novčana kazna.

Granična pomorska policija, Filijala patrolnih čamaca Budva 6. septembra u uvali Trsteno, na udaljenosti od oko 300 metara od plaže kontrolisala je motornu jahtu, za koju je utvrđeno da je iz teritorijalnih voda Hrvatske doplovilo u teritorijalne vode Crne Gore.

"Prije usidrenja u uvali Trsteno nije uplovilo u odredišnu luku otvorenu za međunarodni pomorski saobraćaj radi vršenja granične kontrole. Podnesena je prekršajna prijava protiv upravitelja plovila W.N.P.(51) iz Velike Britanije", navodi se u saopštenju.

16 državljana bez prijave boravka

Granični policajci iz Nikšića i Herceg Novi su, obavljajući granične provjere pronašli 3 putne isprave koje potražuju NCB Interpol i to na graničnom prelazu "Ilino brdo", prilikom kontrole J.S. (78) iz Bosne i Hercegovine, na graničnom prelazu "Debeli brijeg" prilikom kontrole N.D. (36) iz Njemačke, na graničnom prelazu "Sitnica", prilikom kontrole K.Ž. (48) iz Bosne i Hrecegovine.

Granična policija Herceg Novi je 4. sptembra na graničnom prelazu "Debeli brijeg", prilikom pregleda putne isprave Švedske na ime A.J. (24) posumnjali da se kontrolisana osoba poslužila tuđom putnom ispravom. Nakon obavljene provjere osobe je o sebi dalo podatke, a radi se o H.S. (25) sa Kosova. Osoba i putna isprava su predati službenicima Područne jedinice Herceg Novi.

"Kontrolom kretanja i boravka stranaca na teritoriji Crne Gore, pronađeno je 16 stranih državljana bez prijave boravka. Uz prekršajnu prijavu predati su područnim organima za prekršaje", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: