Policajca Vlada Lakića prijavile kolege iz Danilovgrada

Tokom petomjesečne istrage policija je došla do sumnji da je pritvoreni Lakić prilikom kontrole učesnika u saobraćaju “zahtijevao i primio mito od više stranih državljana”
402 pregleda 0 komentar(a)
privođenje, policija, Danilovgrad, Foto: Savo Prelević
privođenje, policija, Danilovgrad, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.09.2011. 07:34h

Saobraćajni policajac iz Danilovgrada Vlado Lakić (27) upućen je u Istražni zatvor u Spužu nakon što mu je juče u podgoričkom Višem sudu određen pritvor do mjesec dana zbog sumnje da je uzimao novac kako bi “praštao” prekšaje.

Njegove kolege iz Danilovgrada Andrija Kovačević (32) i Radosav Bošković (26) su nakon saslušanja pušteni da se brane sa slobode, a kao i Lakić sumnjiče se da su tokom patroliranja uzimali mito.

Lakić, koji je stariji policajac I klase za poslove bezbjednosti saobraćaja, sumnjiči se da je od 15. aprila 2011. godine do 5. septembra 2011. godine, primao mito u više slučajeva.

Mjesecima mu prisluškivan telefon

Lakićev kolega iz saobraćajne patrole Radosav Bošković sumnjiči se da ništa nije prijavljivao pretpostavljenima

Tokom petomjesečne istrage policija je došla do sumnji da je pritvoreni Lakić prilikom kontrole učesnika u saobraćaju “zahtijevao i primio mito od više stranih državljana, od kojih je uzeo oko 2.000 eura”.

“Lakić je od 18. do 31. avgusta isto radio i na području Područne jedinice Budva, kada je bio upućen na ispomoć u toku turističke sezone”, navodi policija.

"Nečasne radnje"

Policija sumnja da je Andrija Kovačević, takođe stariji policajac I klase za poslove bezbjednosti saobraćaja, od 10. jula do 5. septembra 2011. godine pomagao Lakiću, tako što je telefonom na enegleskom jeziku pričao sa strancima, koje je ovaj zbog prekršaja zaustavljao tokom kontrole. Sumnja se da je Kovačević na engleskom, a za račun Lakića, od stranac za “žmurenje” tražio 50 do 150 eura.

“Takve nečasne radnje policija je prikupila mjerama tajnog nadzora, jer je mjesecima prisluškivan telefon osumnjičenog Lakića”, naveo je sagovornik iz policije.

Lakićev kolega iz saobraćajne patrole Radosav Bošković sumnjiči se da je znao da njegov kolega tokom kontrole traži i uzima novac kao i da ništa nije prijavljivao pretpostavljenim, a morao je.

Bonus video: