Tri nova požara u nikšićkoj opštini

„Avijacija gasi vatru na lokalitetu Štitova, Seoca i Morakova u Župi. To su požari koje su naše jedinice prethodnih dana ugasile, ali su se oni ponovo aktivirali“, kazao je Tomašević
135 pregleda 0 komentar(a)
požar, Župa, Foto: Ivan Petrušić
požar, Župa, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 06.09.2011. 17:18h

U nikšićkoj opštini u ponedjeljak su izbila tri nova požara. U mjestu Zagora, u Mjesnoj zajednici Vilusi, na četrdesetak kilometara od Nikšića, izbio je požar i ekipe vatrogasaca pokušavale su da spriječe njegovo širenje prema kućama Bulajića.

U gašenju požara koji su se pojavili u rejonu Nikšićke Župe juče su se vatrogascima priključila i dva dromadera Sektora za vanredne situacije Crne Gore.

„Avijacija gasi vatru na lokalitetu Štitova, Seoca i Morakova u Župi, a riječ je o požarima koje su naše jedinice prethodnih dana ugasile, ali su se oni ponovo aktivirali“, kazao je načelnik Službe zaštite i spasavanja Dimitrije Tomašević.

Prema njegovim riječima, gori i u mjestu Ponikvice, u mjesnoj zajednici Vidrovan, ali nije bilo opasnosti po domaćinstva.

„Novim požarima doprinijele su izuzetno visoke temperature vazduha i vjetar, ali i nepažnja građana koje bih zamolio da više povedu računa kako bismo izbjegli da se svakodnevno javi po neki novi požar“, kazao je Tomašević.

Bonus video: