Ministarstvo odbrane još ne saopštava uzrok helikopterske nesreće

Na konfrenciji za novinare prilikom posjete letonskog kolege Artisa Pabrisa nije želio da komentariše spekulacije
93 pregleda 0 komentar(a)
Luštica helikopter nesreća, Foto: Boris Pejović
Luštica helikopter nesreća, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 06.09.2011. 15:15h

Ministarstvo odbrane još ne saopštava koji je uzrok helikopterske nesreće na Luštici u kojoj su poginula tri pilota Vojske Crne Gore.

Ministar Boro Vučinić na konfrenciji za novinare prilikom posjete letonskog kolege Artisa Pabrisa nije želio da komentariše spekulacije da je helikopter zakačio jedan od starih navigacijskih znaka na ulazu u Boku.

"Mislim da svaka spekulacija na tu temu u ovom trenutku nije dobra i treba ostaviti, kao što sam ranije rekao, da nadležni organi svoj posao završe do kraja i tek onda upozna javnost sa onim što se bude moglo utvrditi istragom. U okviru Ministarstva odbrane postoji komisija koja se bavi uzrokom udesa i kada komisija završi svoj posao, mi ćemo obavjestiti javnost ", rekao je Vučinić.

Nesreća se dogodila prije četiri dana, a poginuli su potpukovnik pilot Šahbaz Belhadin (44), major Ivan Obradović (36) i Vidoje Tomić, stariji vodnik I klase.

Oni su stradali tokom redovnog zadatka obuke, kada je helikopter tipa Gazela SA341 udario u stijenu na 10 metara od mora.

Bonus video: