Suđenje Medojeviću po tužbi Veselina Veljovića zakazano za 3. oktobar

Veljović je presavio tabak zbog tvrdnji Medojevića da je on u “kontinuiranom kontaktu” sa Darkom Šarićem optuženim za šverc kokaina
0 komentar(a)
Medojević i Veljović, Foto: Savo Prelević
Medojević i Veljović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.09.2011. 14:20h

Pripremno ročište na suđenju lideru Pokreta za promjene Nebojši Medojeviću, kojeg je u martu tužio direktor Uprave policije Veselin Veljović zbog povrede časti i ugleda, zakazano je za 3. oktobar kod sudije podgoričkog Osnovnog suda Nataše Bošković.

Veljović je presavio tabak zbog teksta u “Vijestima” od 20. marta, u kojem Medojević tvrdi da je on u “kontinuiranom kontaktu” sa Darkom Šarićem optuženim za šverc kokaina.

Lider PzP-a je tada najavio da će tražiti od državnog tužioca da ispita te navode, objašnjavajući da se u njima možda krije razlog za ogromne propuste policije prilikom hapšenja Šarića i njegovih saradnika. Medojević je tada kazao da njegove informacije govore da su Šarić i Veljović u kontaktu još od kada je ovaj bio na čelu pljevaljske policije, a da su kasnije nastavili da se "druže" i u Podgorici.

"Određene indicije pokazuju da je Šarić dolazio u policijski kamp na Zlatici, dok je Veljović bio komandir specijalnih jedinica... Imam informacije da je Šarić bio sponzor SAJ-a i Veljovića lično", dio je spornih navoda.

On je tada kazao da je indikativan podatak i da je bivši Veljovićev pašenog Mića Rabrenović bio prvi vlasnik "Municipijuma", koji je kasnije kupio Šarić.

Rabrenović je, prema njegovim riječima, takođe službeno lice, a radio je kao vozač šefa policije, što je "dovoljno kompromiujuće da Veljović više ne bude na čelu policije”.

Veljović je nakon toga podnio privatnu tužbu protiv Medojevića zbog klevete, i drugu protiv njega i izdavača “Vijesti” Daily pressa za naknadu nematerijalne štete od 50.000 eura zbog povrede časti i ugleda.

Skupštinski odbor za bezbjednost odbio je tada da Medojevića oslobodi poslaničkog imuniteta. Veljović je tada “Vijestima” kazao da je došlo do nesporazuma između njega i advokata, te da će tužbu protiv Daily pressa povući na prvom ročištu.

Bonus video: