Performans kod muzičke škole "Vasa Pavić": Glavna ulica umjetnosti

U 21 sat 9. septembra će biti otvorena izložba „5 veličanstvenih“ u kojoj će učestvovati Bane Sekulić, Ratko Odalović, Draško Dragaš, Rajko Grujić i Dragoljub Đuričić
0 komentar(a)
Meksički, Foto: Mosquito.me
Meksički, Foto: Mosquito.me
Ažurirano: 06.09.2011. 13:14h

Multimedijalna manifestacija “Main Art Street” (Glavna ulica umjetnosti), a u sklopu Podgoričkog kulturnog ljeta 2011. godine, održavaće se od petka 9. septembra do nedjelje 11. septembra u ulici “Novaka Miloševa”, kod muzičke škole “Vasa Pavić” i Blues Bara, saopšteno je Biroa za odnose sa javnošću Glavnog grada.

Iz Biroa je saopšteno da “prvi dan manifestacije nosi naziv “Budi dio klape” i počeće u 17 sati postavljanjem instalacija Marka Lukovca, Slobodana Lončarevića, Slobodanke Rićke Mićunović i Dejana Mirkovića.

U 17:30 biće organizovan likovni performans studenata likovne akademije sa Cetinja, a u isto vrijeme će početi filmski program koji je odabrao istaknuti filmski stvaralac Zoran Gonda iz Beograda. U 18 sati će nastupiti klovn Marko Ilić, organizator uličnog “Baskerfesta” u Beogradu”.

Za drugi i treći dan manifestacije “Urbanizacija mozga” i “Uhvati ritam” počeće u subotu, odnosno nedjelju u podne

Baletski performans „In Between“ Bojane Mišić iz Beograda takođe prvog dana manifestacije, zakazan je za 20 sati, a u 21 sat će biti otvorena izložba „5 veličanstvenih“ u kojoj će učestvovati Bane Sekulić, Ratko Odalović, Draško Dragaš, Rajko Grujić i Dragoljub Đuričić, dok će u 21 sat i 30 minuta nastupiti klapa “Predvorje” iz Splita, odnosno u 23 sata klapa “Assa Voce” iz Podgorice.

Za drugi i treći dan manifestacije “Urbanizacija mozga” i “Uhvati ritam” počeće u subotu, odnosno nedjelju u podne i trajaće do ponoći.

Bonus video: