u Galeriji 42 °

Saradnici FLU izlažu na Cetinju

Za ove autore je jako bitno da svoje radove predstave na Cetinju kako bi prije svega studenti mogli vidjeti njihovo stvaralaštvo
79 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 06.09.2011. 09:54h

Izložba radova 16 saradnika Fakulteta likovnih umjetnosti otvorena je u Galeriji 42 ° na Cetinju.

Svojim djelima publici su se predstavili : Olivija Ivanović, Milutin Darić, Boško Radović, Adela Zejnilović, Zdravko Delibašić, Dejan Drašković, Milena Jovićević, Dušica Ivetić, Marko Marković, Ivan Pejović, Željko Reljić, Ivana Radović, Adin Rastoder, Anka Gardašević, Vladimir Đuranović i Tijana Dujović Liščević.

Izložbu je otvorio dekan FLU vanr. prof mr Nenad Šoškić koji je kazao da prostor u kojem je otvorena izložba, nije samo galerija 42 ° nego je to i centar za umjetnička istraživanja.

Rad Tijane Dujović Liščević

" Ono što generiše istraživanje jeste taj rad u tim nekim, uslovno rečeno, ranim godinama odmah po završetku fakulteta i to je period kad se najviše istražuje dok se ne dođe do sopstvenog rukopisa i neke prepoznatljivosti koja je bitna za stvaraoca" kazao je Šoškić.

Šoškić je dodao da je za ove autore jako bitno da svoje radove predstave na Cetinju kako bi prije svega studenti mogli vidjeti njihovo stvaralaštvo, te da svi koji posjete izložbu mogu vidjeti na koji način radi mladi kadar fakulteta, na koji način razmišlja i koliko to korespondira sa onim što je evropska i svjetska likovna scena.

" FLU će u narednom periodu pored renomiranih stvaralaca koje planiramo da dovedemo na Cetinje imati i jak program mladih umjetnika kako bi im ovaj prostor bio polazište ili možda prva profesionalna izložba u karijeri" kazao je Šoškić

Galerija

Preporučujemo za Vas