Mladići uhapšeni u Danilovgradu jer su vrijeđali LGBT goste

Policija je podnijela prijavu za uznemiravanje i protiv Đ.R. (1989) iz Danilovgarda koji je prolazeći pored holandskog državljanina podigao desnu ruku u nacistički pozdrav
107 pregleda 0 komentar(a)
lgbt, Foto: Gov.me
lgbt, Foto: Gov.me
Ažurirano: 05.09.2011. 12:09h

Danilovgrađani P.B. (1991) , G.S. (1993) i V.V. (1990) privedeni su sinoć u službene prostorije Ispostave policije Danilovgrad zbog narušavanja javnog reda i mira.

Policija ih je uhapsila nakon prijavi S.R, državljanina Bugarske i T.D. državljanina Njemačke, pripadnika LGBT populacije

Trojica danilovgrađana prema informacijama do kojih su "Vijesti" došle kretali se se ulicom Vlajka Đuranovića i prolazeći pored ugostiteljskog objekta "Rafaelo" u kom su gosti bili S.R. i T.D. uputili su im riječi "pederi, pederi", a nakon toga i "šta gledate pederi".

Nacistički pozdrav

S.R. i T.D. slučaj su prijavili službenicima IP Danilovgrad, koji su izašli na lice mjesta, privela trojicu Danilovgrađana i predali ih područnom organu za prekrašje.

Osim njih trojice, policija je podnijela prijavu za uznemiravanje i protiv Đ.R. (1989) iz Danilovgarda koji je prolazeći pored holandskog državljanina podigao desnu ruku salutirajući nacistički pozdrav, što je holanđanin prijavio policiji.

Holandski državljanin kao i S.R. i T.D. učesnici su međunarodne konferencije u pravima seksualnih manjina i evropskim integracijama koja se pod nazivom “Ka Evropi, ka jednakosti” proteklih dana održavala u školi za državne kadrove (ReSPA).

Bonus video: