Uhapšena 3 policajca, sumnja se da su uzeli 2.500 eura mita

Novac je tražen za navodno počinjeni saobraćajni prekršaj, nakon čega Lakić nije sačinjavao zapisnike o izvršenoj kontroli niti evidentirao preduzete radnje u Patrolnom listu
205 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 05.09.2011. 11:52h

Tri policajca uhapšena su jutros po nalogu specijalne tužiteljke za borbu protiv kriminala Đurđine Nine Ivanović.

Kako saznaje TV Vijesti, tužilaštvo policajce tereti za korupciju, a radi se o iznosu od 2.500 eura.

Uhapšeni policajci bi trebalo da se tokom dana pojave pred tužiocem.

Policajac Vlado Lakić (27) iz Danilovgrada, je pod sumnjom da je kao stariji policajac I klase za poslove bezbjednosti saobraćaja, od 15.aprila 2011.godine do 05. septembra 2011. godine, primao mito u više slučajeva.

"Vršeći nezakonito službene radnje prilikom kontrole učesnika u saobraćaju zahtijevao je i primio mito od više stranih državljana kontrolisanih u saobraćaju, u najmanjem iznosu od 2.000 eura", saopštili su iz policije.

Navodi se da je Lakić od 18. do 31. avgusta isto radio i na području Područne jedinice Budva, kada je bio upućen na ispomoć u toku turističke sezone;

Na engleskom jeziku

Policija sumnja da je Andrija Kovačević (32) iz Danilovgrada, takođe stariji policajac I klase za poslove bezbjednosti saobraćaja, od 10. jula do 05. septembra 2011. godine "na neposredne telefonske zahtjeve Lakića, na engleskom jeziku od stranih državljana zahtijevao davanje novca u iznosima od 50 do 150 eura".

Policija sumnjiči Radosava Boškovića (26) iz Danilovgrada da je u svim slučajevima kada je Lakić primao mito bio u patroli sa njim, kao saizvršilac. I Bošković je stariji policajac I klase za poslove Ekspozituri policije Ispostave Danilovgrad.

"Navednim protivzakonitim radnjama, prijavljeni su grubo kršili i Kodeks Policijske etike, kao i ugled države i njenih građana", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Galerija

Bonus video: