Džon Karpenter snima vestern

Američki režiser Džon Karpenter počeo je snimanje novog filma, kojeg je najavio kao "gotski vestern", objavljeno je na šou biznis sajtu Didžital spaj.
78 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 05.09.2011. 11:16h

"Trenutno radim na malom gotskom vesternu. Ušao sam u ovaj posao kako bih snimio vestern. A postao sam poznat kao reditelj horora poslije 'Noći vještica'. Moj san bio je da imam rediteljsku karijeru, pa sam išao tamo gdje su željeli da idem", rekao je režiser.

Karpenter je ranije ove godine izjavio da se proces snimanja filmova nije bitno promijenio u odnosu na period prije nego što je 2001. napravio pauzu poslije "Duhova sa Marsa".

"Proces snimanja filma je u suštini isti. Morate rano da ustanete. Potrebno vam je mnogo kafe i dobre cipele. Radi se unutra ili napolju. Danju ili noću. Tu je i gomila glumaca koji stoje i čekaju da im se kaže šta da rade. To se nikada ne mijenja", objasnio je.

Karpenter je poznat po horor klasicima "Stvor", "Noć vještica", "Bijeg iz Los Anđelesa", "Napad na policijsku stanicu 13", "Oni žive", "Magla" i "Kristina".

Bonus video: